Hoeveel statiegeld op krat bier?

Statiegeld op kratten bier is een bekend concept dat helpt bij het stimuleren van recycling en het verminderen van afval. Maar hoe zit het precies met het statiegeld op kratten bier, hoeveel krijg je terug en waar kun je ze allemaal inleveren?

Hoeveel statiegeld zit er op een krat bier?

Het statiegeld op een krat bier verschilt per merk en type bier, maar over het algemeen ligt het statiegeld bedrag tussen de €1,50 en €4,00 per krat. Dit betekent dat je dit bedrag terugkrijgt wanneer je een lege krat inlevert bij een supermarkt of slijterij die het betreffende merk verkoopt.

Hoeveel statiegeld zit er op een krat Hertog-Jan?

Voor een krat Hertog-Jan bier is het statiegeld meestal €3,90 tot €4,00 per krat, afhankelijk van de winkel en regio waar je het krat aanschaft.

Kan je een lege krat inleveren?

Ja, je kunt een lege krat inleveren bij supermarkten, slijterijen en andere winkels die hetzelfde merk bier verkopen. Je ontvangt dan het statiegeld bedrag terug op vertoon van de lege krat.

Kun je Hertog Jan inleveren bij de Lidl?

Ja, je kunt lege kratten Hertog-Jan bier inleveren bij Lidl-supermarkten die dit merk bier verkopen. Lidl hanteert het statiegeldsysteem en geeft het statiegeld terug bij het inleveren van lege kratten.

Waar kan je kratten Kordaat inleveren?

Kratten Kordaat bier kun je inleveren bij winkels die dit merk verkopen, zoals supermarkten en slijterijen. Het statiegeld bedrag voor kratten Kordaat varieert, maar ligt meestal tussen de €1,50 en €2,50 per krat.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.