Het recept voor kerrie kwok is een gefrituurde hapje van Vietnamse oorsprong. Het recept bestaat uit verkruimelde tofu, lente-ui, limoenschil, taugé, Chinese sojasaus, sambal oelek en zout. Deze ingrediënten worden vermengd en verdeeld over wontonvellen, die vervolgens worden gevouwen tot driehoekjes en gefrituurd. Een andere variatie op het recept is de gebakken Chinese vleespasteitjes met kerrie. Dit recept gebruikt gemarineerd varkensvlees, bamboescheuten, winterwortel, kerriesaus, loempiadeeg en olie. De vulling van vlees, groenten en saus wordt op elk deegplakje gelegd en gevouwen tot driehoekjes, die daarna gebakken worden.
Recept Kerrie Kwok
Curry Triangles Dient 6-8 personen
Traditioneel wordt dit gerecht gemaakt met een complex deeg in twee lagen. Met behulp van gevroren bladerdeeg is het eenvoudiger en net zo lekker. (In dit recept wordt kip gebruikt, maar meestal wordt het gemaakt met gehakt).
Benodigdheden Kerrie Kwok
Marinade: 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry 1 eetlepel maïzena 2 theelepels sesamolie 1 theelepel suiker 1 theelepel fijngesneden gember 1 teentje knoflook, fijngehakt
3/4 pond kipfilet zonder huid en botten, fijngehakt 2 eetlepels olie 2 theelepels currypoeder 2 eetlepels oestersaus 1/2 theelepel suiker 2 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry 1 eetlepel maïzena 1/3 kopje kippenbouillon 2 bladen (1 pakket) gevroren bladerdeeg, ontdooid 1 ei 1 theelepel water
Bereidingswijze Kerrie Kwok
Voeg de ingrediënten voor de marinade samen. Voeg de kip toe en marineer, afgedekt in de koelkast, 2 uur of zo lang als een nacht. Verhit de olie in een wok. Voeg de kipmengsel toe en bak tot het doorschijnend is. Voeg in de volgorde gegeven currypoeder, oestersaus, suiker en wijn toe. Los de maïzena op in de kippenbouillon. Voeg toe aan de wok en breng aan de kook. Verwijder van de hitte en laat afkoelen. (Kan een dag van tevoren worden bereid.) Unfold het bladerdeeg en rol uit. Snijd in 2 “rondjes met een koekjessteker. Rol elk rondje uit tot een 3-1/2 “cirkel. Plaats een flinke eetlepel vulling in het midden van elk rondje. Druk 3 zijden van het deeg samen, waardoor een driehoek ontstaat. Klop het ei en het water samen. Bestrijk het deeg met de glazuur. Leg de driehoeken op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 375 °F. Bak de driehoeken tot ze opgeblazen en goudbruin zijn, 20-25 minuten.
Kerrie is een van de meest populaire gerechten in Zuid-Afrika en wordt vaak beschouwd als de nationale gerecht. Het is een smaakvolle melange van specerijen, groenten en vlees of vis, die vaak wordt geserveerd met rijst. Kerrie koks, ook wel bekend als kerrie-chefs, zijn verantwoordelijk voor het maken van deze delicatesse en het ontwikkelen van nieuwe variaties op het traditionele recept.
Geen zin om Kerrie Kwok te maken en toevallig in de buurt van Hulst? Ga dan eens naar Rhodos Hulst, Grieks restaurant. In ons artikel lees je er alles over!
Geschiedenis van kerrie
Kerrie is ontstaan in de 17e eeuw toen Nederlandse kolonisten naar Zuid-Afrika trokken. Ze brachten specerijen mee zoals komijn, koriander, kurkuma en mosterdzaad, die ze gebruikten om hun gerechten te kruiden. Deze specerijen werden gecombineerd met lokale ingrediënten zoals aardappelen, uien en tomaten om een uniek en smaakvol gerecht te creëren. Kerrie werd snel een populair gerecht onder de kolonisten en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de Zuid-Afrikaanse keuken.
Opleiding en vaardigheden van kerrie koks
Een kerrie kok moet een aantal vaardigheden bezitten om succesvol te zijn in deze rol. Ten eerste moeten zij een goede kennis hebben van de verschillende specerijen en ingrediënten die worden gebruikt om kerrie te maken. Ze moeten ook weten hoe deze ingredienten op de juiste manier moeten worden gecombineerd om een smaakvol eindproduct te creëren.
Daarnaast is het belangrijk dat kerrie koks creatief zijn en een goed oog hebben voor detail. Ze moeten in staat zijn om nieuwe variaties op het traditionele recept te creëren en de smaak van kerrie te verfijnen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van nieuwe specerijen of ingrediënten, of door het aanpassen van de hoeveelheid van een bepaald ingrediënt.
Een kerrie kok moet ook een goede technische vaardigheden hebben, zoals hoe te snijden, koken en bakken. Dit is essentieel voor het maken van een perfect gekookte kerrie.
Naast deze heerlijke hapjes afsluiten met wat zoetigheid? Zorg voor een lekkere Sweet Table en verras je gasten met kleine zoete hapjes.