Wat is beter? Een grote of een kleine trampoline

Een trampoline is leuk speelgoed. Dat kinderen veel speelplezier en ouders vaak hoofdpijn bezorgd. Want een ongelukje zit immers in een klein hoekje. In het kader van veiligheid is een grote trampoline altijd de betere keuze, maar dan nog kunnen er ongelukjes gebeuren. Daarnaast kun je ook andere veiligheidsmaatregelen nemen en ben je ook niet meer afhankelijk van hoe groot de trampoline moet zijn. Feitelijk maakt het dus weinig uit of je een grote of kleine trampoline koopt. In onze blog geven we hier meer uitleg over.

Hoe groot is een kleine trampoline?

Een kleine trampoline heeft een gemiddelde doorsnee van nog geen meter en kun je dus ook in kleine tuintjes neerzetten. Vaak kunnen deze trampolines maximaal met 50 kilogram worden belast. Volwassenen hebben er in de regel dus weinig aan, maar je kleine des te meer. En daar is het speelgoed ook immers voor gemaakt en gekocht. Een groot voordeel van een kleine trampoline is het formaat. Je kunt deze makkelijk kwijt in een tuin of zelfs in een voortuin. 

Hoe veilig is een kleine trampoline?

Een kleine trampoline is net zo veilig als een grote trampoline, maar het gebruik van het speelgoed en de veiligheidsmaatregelen zorgen er uiteindelijk voor hoe veilig het speelgoed daadwerkelijk is. Een veiligheidsnet rondom de trampoline moet ervoor zorgen dat je kinderen er niet makkelijk vanaf kunnen vallen en op de harde tegelvloer terecht komen. Je kunt natuurlijk ook een zachte ondergrond kiezen of schuin rubberen matten of platen aanbrengen. Het doet nog steeds pijn als je kinderen hierop vallen, maar de impact is toch een stuk minder groot dan wanneer ze op stenen of hard gras vallen.

Wat is beter? Een grote of een kleine trampoline

Verschillende vormen

Een kleine trampoline kun je in verschillende vormen kopen en de ronde trampoline is nog altijd het populairst. De ronde trampoline neemt weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te plaatsen. Toch zou je eventueel voor andere modellen kunnen kiezen, zoals een rechthoekige, ovale of vierkante trampoline. De keuze die je maakt is afhankelijk van waar je de trampoline wilt en kan neerzetten. In sommige gevallen biedt een rechthoekige trampoline uitkomst als je ruimte zeer beperkt is. 

Verschillende soorten

Een kleine trampoline heb je niet alleen in allerlei vormen, maar er zijn ook verschillende soorten trampolines verkrijgbaar. De trampoline met opbouw wordt het vaakst gekozen. Puur om het feit, omdat ze makkelijk zijn op te zetten. De trampoline bestaat dan ook uit een opbouw en natuurlijk de trampoline zelf. Eventueel kun je ook palen met een veiligheidsnet bevestigen voor meer veiligheid. Bij een inground trampoline graaf je in principe een kuil en wordt de trampoline op de grond geplaatst. Een groot voordeel hiervan is dat de impact minder groot is als kinderen vallen. 

Wat is beter? Een grote of een kleine trampoline

Hoe duur is een kleine trampoline?

Trampolines zijn duur speelgoed en de prijzen variëren van 500 tot wel 3000 euro. Een simpele ronde en kleine trampoline koop je al voor rond de 500 euro en dan is de trampoline ook van een goede kwaliteit. Hoe groter of uitgebreider de trampoline is des te hoger het prijskaartje wordt. Grotere rechthoekige trampolines zijn alweer een stuk duurder en ook trampolines met een speciale opbouw zorgen voor een hoger prijskaartje.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.