4 tips om goedkoop te parkeren bij het vliegveld deze zomer

Of je nu op het punt staat om een welverdiende vakantie te boeken, of je moet binnenkort op een belangrijke zakenreis, dan is een van de dingen waar je rekening mee moet houden het parkeren bij het vliegveld. Vaak is met de auto naar het vliegveld gaan het meest praktisch, maar parkeren kan een behoorlijke kostenpost zijn. Toch zijn er een aantal dingen waardoor je flink kunt besparen. In dit artikel delen we daarom 4 handige tips om deze zomer goedkoop te parkeren bij het vliegveld.

1. Reserveer ruim van tevoren

Een slimme manier om geld te besparen op het parkeren bij het vliegveld, is door ruim van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Bij veel dingen krijg je korting als je op tijd boekt en vaak is dit bij parkeerplaatsen ook het geval. Door op tijd je parkeerplek te reserveren, kun je dus profiteren van mooie kortingen en weet je zeker dat je een plekje hebt als je arriveert met de auto. Dit geldt niet alleen voor grote luchthavens in ons land zoals parkeren Schiphol en Eindhoven, maar ook voor de kleinere vliegvelden en vliegvelden in het buitenland.

2. Kies voor een parkeerlocatie buiten de luchthaven

Een andere strategie om de parkeerkosten te drukken, is te kiezen voor een parkeerlocatie net buiten de luchthaven. Je parkeert dan dus niet op de officiële parkeerplaats van de luchthaven zelf, maar je staat op het terrein van een derde partij. Deze parkeeraanbieders zijn vaak een stuk voordeliger dan de officiële parkeerplaatsen op de luchthaven zelf. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de afstand tot de terminal, maar heel vaak bieden deze bedrijven gratis shuttlebussen die je snel en gemakkelijk naar de vertrekhal brengen. Dit is een slimme manier om te besparen zonder in te leveren op gemak. Sterker nog, omdat je het laatste stukje op het terrein van de luchthaven niet zelf hoeft te rijden, bespaar je vaak nog een hoop stress ook.

3. Maak gebruik van kortingscodes en acties

Voordat je je parkeerplaats boekt, is het de moeite waard om online te zoeken naar kortingscodes en lopende acties. Veel parkeeraanbieders, vooral die rond grote luchthavens zoals Schiphol en parkeren Eindhoven Airport, bieden regelmatig speciale kortingen aan. Dit kan variëren van seizoenskortingen tot specifieke promoties voor bepaalde dagen of weken. Door gebruik te maken van deze kortingscodes kun je soms best een mooi bedrag besparen. Dat geld kun je eventueel weer toevoegen aan het budget voor je vakantie!

4. Overweeg valet parking

Valet parking is een service die steeds populairder wordt. Bij valet parking rijd je rechtstreeks naar de vertrekhal van de luchthaven, waar een chauffeur je auto overneemt en ergens anders parkeert. Bij terugkomst staat je auto weer klaar bij de aankomsthal. Hoewel dit op het eerste gezicht duurder lijkt, kunnen er soms interessante aanbiedingen beschikbaar zijn. Vergelijk daarom de prijzen en check of valet parking interessant kan zijn in jouw situatie. Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van de periode waarin je reist.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.