5 tips voor een auto huren in het buitenland

Ga je een auto huren in het buitenland? Let dan goed op! Je moet echt precies weten waar je op moet letten bij het boeken (online of anders), het verzekeren, ophalen en terugbrengen van de huurauto. Zo voorkom je onaangename verrassingen en onnodige extra kosten. Ga jij binnenkort een auto huren op Alicante Airport? Lees dan zeker even verder voor een aantal handige tips! 

Plan van tevoren en vergelijk tarieven

Ga jij binnenkort een auto huren in het buitenland? Plan dan altijd vooruit en vergelijk verschillende verhuurbedrijven. Bekijk verschillende opties Easyterra en vergelijk de prijzen, voorwaarden en beschikbaarheid voordat je een keuze maakt. Zoek ook online naar kortingen, speciale aanbiedingen en promotiecodes om de beste deal te scoren. Dezelfde auto kan namelijk een stuk minder kosten bij bedrijf A dan bij bedrijf B. Een beetje onderzoek doen kan dus zeker geen kwaad.

Controleer de verzekering en beleid

Net zoals in Nederland, moet je ook in het buitenland verplicht een WA-autoverzekering hebben, zelfs voor een huurauto. Deze verzekering is meestal al inbegrepen bij je huurpakket. Het nemen van extra verzekeringen is echter niet verplicht, dus je kunt zelf kiezen of je die wilt afsluiten. Lees ook altijd de verzekering en de voorwaarden van het verhuurbedrijf goed door. Je moet precies weten wat de verzekering wel en niet dekt, inclusief eventuele extra kosten voor aanvullende verzekeringen. Neem de tijd om alle kleine lettertjes te lezen en stel gerust vragen voordat je de huurovereenkomst tekent. 

Ken de verkeersregels en gewoonten

Elk land heeft zijn eigen verkeersregels en rijgewoonten. Het is dus verstandig om wat onderzoek te doen naar de snelheidslimieten, verkeersborden en andere belangrijke regels. Let ook op hoe de mensen daar rijden, vooral als je op onbekende wegen en in een drukke stad bent. Over het algemeen betekenen verkeersborden hetzelfde. De maximumsnelheden zijn vaak vergelijkbaar met die van ons, vooral binnen de bebouwde kom.

Reserveer een auto die geschikt is voor jouw behoeften

Welke huurauto moet je nemen? Dat is een goede vraag en het ligt aan jouw behoefte. Denk goed na over wat je nodig hebt en waar je je prettig bij voelt. Let op de grootte van de auto, hoe zuinig de auto is met brandstof, of je een automaat of handgeschakelde auto wilt en of je extra’s zoals GPS-navigatie of kinderzitjes nodig hebt. Kies een auto die goed past bij je plannen en waar je comfortabel in rijdt. 

Controleer de staat van de auto bij het ophalen en terugbrengen

Zowel bij het ophalen als afleveren van de huurauto moet je even goed  controleren of er schade is en dit vastleggen voordat je gaat rijden. Neem de tijd om samen met een medewerker van het verhuurbedrijf de auto te bekijken en meld eventuele problemen. Doe dit ook wanneer je de auto terugbrengt. Op die manier kun je problemen over schade voorkomen. Neem bij voorkeur even een aantal foto’s en video’s, zodat jij altijd bewijs hebt als ze je willen laten betalen voor bepaalde schade.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.