Waar moet je aan denken bij het kopen van een zwembad?

Het is hét beeld van luxe en rijkdom voor veel mensen; een eigen zwembad in de achtertuin. Helaas zal een ingegraven zwembad voor velen een droom blijven. Gelukkig kunnen we wél zwembaden aanschaffen die makkelijk op te zetten zijn, zodat we toch een beetje dat gevoel van rijkdom ervaren. Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een zwembad?

Bepaal de juiste locatie

Ben je overtuigd en wil je een zwembad kopen? Een goede eerste stap is om de exacte locatie van je zwembad te bepalen. Waar komt het zwembad te staan en hoe groot kan dit zwembad dan zijn? Zorg ervoor dat je minimaal één meter vrije ruimte rondom het zwembad hebt, zodat je gemakkelijk in en uit kunt stappen en er geen takken in het bad kunnen prikken. Zorg ook voor een goede, stabiele ondergrond. Tegels kunnen het zwembad beschadigen en gras kan verstikt raken door de zwaarte van het zwembad. Een oplossing hiervoor zijn speciale zwembadtegels. De tegels vormen een soort matje wat je als ondergrond kunt gebruiken voor het bad. Tenslotte is het belangrijk dat de ondergrond vlak is, omdat anders het water naar één kant kan gaan hellen. De druk en het gewicht van het water zouden dan het bad kunnen beschadigen. 

Warmtepomp

Zwembaden worden met name in de zomer gebruikt om heerlijk af te koelen. Het water wordt in de meeste gevallen geleidelijk opgewarmd door de zon. Met een warmtepomp kun je het zwemseizoen nog eens extra verlengen! Een warmtepomp voor zwembad zorgt ervoor dat het zwembadwater wordt opgewarmd én op temperatuur blijft. Zo kun je ook heerlijk zwemmen als het iets kouder is. Wist je trouwens dat een warmtepomp de meeste energiezuinige en efficiënte manier is om je zwembad op te warmen? 

Opzetzwembad, frame of blazen?

Vaak kun je kiezen uit drie soorten baden; een opblaaszwembad, een opzetzwembad en een zwembad met een frame. En opblaaszwembad is vaak de goedkoopste optie. Opblazen, vullen en klaar.  Een opzetzwembad zet zichzelf op als je hem vult. Een zwembad met frame is vaak de duurdere optie en vooral fijn als het bad er langere tijd staat. 

Hoe hou je het zwembad schoon?

Goede accessoires om het bad schoon te houden zijn erg belangrijk voor de levensduur van het zwembad. Kies bijvoorbeeld voor een filterpomp die continu het water schoon filtert. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een afdekzeil te gebruiken. Hiermee voorkom je dat er bijvoorbeeld bladeren of takjes in het water terecht komen. Wil je liever geen afdekzeil? Dan kun je natuurlijk ook met een schepnetje eventuele troep uit het water vissen. Denk ook aan een chloordispenser en chloortabletjes. 

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.