4 tips voor het verven van je eigen haar

Toe aan een nieuw kleurtje en wil je zelf je haar verven? Er zijn allerlei soorten haarverfsetjes te koop waarmee je heel eenvoudig zelf je haar kunt verven. In dit artikel lees je handige tips, zodat jouw haarverfbeurt een succes wordt!

Belangrijk vooraf

Vooraf is het goed om te weten dat haarverf over het algemeen een chemisch goedje is waar je flink wat mee kunt beschadigen. Je haar is daarentegen heel fragiel en moet sterk en gezond zijn om de haarverf aan te kunnen. Je kunt dus beter haarverf met natuurlijke ingrediënten gebruiken. WECOLOUR heeft haarverfproducten met natuurlijke ingrediënten zoals calendula extract en argan olie. De producten zijn vrij van siliconen, parabenen, ammonia, PPD en resorcinol. Hierdoor is de haarverf en stuk minder schadelijk voor je haar. Bovendien geeft de verf je een hele goede dekking en wordt het haar goed verzorgd. 

Tip 1: Vaseline

Huh? Waarom heb je vaseline nodig als je je haar gaat verven? Wanneer haarverf op de huis terecht komt, kan het er in gaan trekken. Na de verfbeurt blijf je dan achter met allerlei vieze verfvlekken in je nek, op je oren en op je gezicht. Door een goede laag vaseline te smeren op deze gebieden, kun je dit voorkomen! 

Tip 2: Een goede voorbereiding is het halve werk

Met haarverf is het belangrijk dat je snel en secuur werkt. Het is dan handig om alles klaar te hebben staan en niet halverwege extra verf moet mengen. Zet alles van te voren klaar en zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt. Denk aan handschoenen, een kommetje, een (punt)kam, oude handdoeken en klemmetjes, kleurshampoo en conditioner. Zorg ook voor voldoende handdoeken, want het verven van je haar is nu eenmaal een kliederboel. Het gaat helaas lang niet altijd zo schoon en perfect als de reclames je doen geloven. 

Tip 3: Was je haar niet

Voordat je je haar gaat verven kun je beter je haren een paar dagen niet wassen. Dit klinkt misschien een beetje gek, omdat je zou denken dat verf goed pakt op gewassen en schone haren. Het tegendeel is echter waar; de verf pakt een stuk beter op haar dat één tot twee dagen niet gewassen is. Bovendien beschermen de natuurlijke oliën de hoofdhuid tijdens het verven, waardoor irritaties verminderd worden. 

Tip 4: Verzorg je haar goed na het verven

Omdat haarverf nu eenmaal een belasting voor je haar is, is het belangrijk om je haar goed te verzorgen na het verven. Was je haar met een kleurenshampoo en conditioner die je haarkleur verzegelen en beschermen. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor geverfd haar en geven het haar de benodigde verzorging en bescherming.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.