Dit is waar je als vrouw op moet letten bij het kopen van een handtas

Een vrouw en haar handtas is een combinatie die eigenlijk bijna onafscheidelijk zijn van elkaar. Van jong tot oud, vrijwel iedere vrouw draagt er wel een en heeft er vaak ook meerdere in haar kast liggen. Logisch ook, aangezien deze tassen niet alleen praktisch gezien handig zijn, maar ook een ontzettend leuke toevoeging zijn aan de outfit die je als vrouw draagt. Het is dus ook logisch dat deze tassen mateloos populair zijn en ze er werkelijk in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren zijn. Toch zien we dat het niet voor iedere vrouw even makkelijk is om een goede en ook stijlvolle handtas te kopen en daarom hebben wij een aantal handige tips voor je.

Ga voor kwaliteit

Je kunt beter één of twee goede handtassen hebben, dan dat je de hele kast vol hebt liggen met goedkope varianten. Ons advies is dan ook om voor kwaliteit te gaan. Dit zie je niet alleen terug aan hoe de tas eruit ziet, maar merk je ook de handvatten, indeling en ook de levensduur van de tas. Zo zal een goedkope tas een stuk sneller slijten, waar een duurdere tas van bijvoorbeeld leer vaak een paar jaar langer mee zal gaan. Vanuit duurzaamheid is het dus een verstandige keuze, maar ook als je kijkt naar de kosten die je maakt. Vaak lijkt een goedkope tas echt voordelig, maar wanneer je er ieder jaar een nodig hebt, ben je vaak in verhouding een stuk duurder uit. Dit geldt niet alleen voor handtassen, maar ook wanneer je een nieuwe rugzak dames wilt kopen voor school, werk of tijdens het wandelen. Door te investeren in een goede tas, is de pasvorm vaak een stuk beter en is het veel fijner om de tas te dragen.

Het doel van de handtas

Een mooie handtas is leuk, maar wanneer niet alles erin past, heb je er nog vrij weinig aan. Kijk dus goed waarvoor je de tas gaat gebruiken, zodat je wel weet welk formaat je nodig hebt. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker dat er wordt gekozen voor een handtas om ook de laptop mee te kunnen nemen, bijvoorbeeld voor naar school of werk. Dan is het niet alleen handig dat deze ook past, maar je ook ruimte overhoudt voor andere dingen. Is dit niet het geval, dan kun je beter voor een wat groter model kiezen, aangezien je anders nog met twee tassen moet slepen. Dit is daarom dus ook precies de reden waarom de gemiddelde vrouw 3 handtassen heeft, aangezien ze allemaal een ander doel dienen.

Kies voor een tas die bij je past

Last, but not least, zoals ze dat ook wel zeggen, is dat je moet kiezen voor een tas die bij je past. Ben je klein van postuur, dan is een te grote tas natuurlijk geen gezicht. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Kijk dus niet alleen naar hoe een tas eruitziet, maar ook of deze past bij je stijl en ook bij je postuur. Handig is om bijvoorbeeld te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je zeker weet dat je tas eigenlijk overal wel bij gedragen kan worden. Kies je namelijk voor een wat meer uitgesproken kleur, dan wordt dit al snel lastig.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.