Zo style jij je jeans

Sinds de uitvinding van de spijkerbroek door Levi Strauss in 1873 is dit fashion item uit geen enkele kledingkast meer weg te denken. De vorm verandert in de loop van de jaren, maar de jeans zijn nooit out of style. Heb jij ook verschillende soorten jeans in je kast hangen? Zo style je ze het best!

Straight leg

Straight leg jeans hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een rechte broekspijp. De broekspijp is zowel voor je onder- als bovenbeen even breed. Straight leg jeans zijn ideaal, omdat je er eigenlijk alle kanten mee op kunt. Tegenwoordig zie je ze vaak in combinatie met een wat korter wijd T-shirt en leuke witte sneakers, maar een straight leg jean is ook prima te combineren met enkellaarsjes en een blouse en/of blazer voor een wat meer geklede look.

Boyfriend

Boyfriend jeans noemen we boyfriend jeans omdat het lijkt alsof je de jeans van je vriendje geleend hebt. Boyfriend jeans vallen groot en wijd. Tenzij je er echt uit wilt zien als een echte skater, kun je de boyfriend jeans beter niet combineren met een wijde trui of een oversized shirt, dan verdwijn je helemaal. Wanneer je onderkleding vrij slobberig is, kun je de bovenkleding het best wat strakker houden. Een boyfriend jeans met leuke strakke crop top of tanktop kan heel stoer, stijlvol en sexy zijn.

Skinny

De skinny was een tijdje niet meer helemaal in fashion, maar is weer terug van weggeweest. Waar je bij de boyfriend jeans beter niet oversized op oversized kunt doen, is strak op strak bij de skinny ook geen goed idee. Als je op jouw skinny jeans ook nog eens een strak topje draagt, loop je het risico dat het er een beetje trashy uitziet. Ga daarom voor een wat wijder vallend shirt of een mooie blouse. Pumps onder een skinny jeans kunnen heel stijlvol staan, maar ook sneakers werken prima.

Flare

De flare is sinds een paar jaar helemaal terug. Ideaal voor de dames met wat kortere benen, want je benen lijken er langer van, helemaal als je er een paar mooie hakken onder draagt. Ook met flared jeans kun je een heleboel kanten op. Met een lekker shirt of een mooie trui en een sneaker of enkellaarsje ben je lekker casual, terwijl je met een blazer en een paar mooie pumps heel classy en stijlvol op een etentje kunt verschijnen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.