Hoe weet je of een snap alleen naar jou is gestuurd?

Snapchat is een populaire app voor het delen van foto’s en video’s, maar het kan soms verwarrend zijn om te weten of een Snap specifiek naar jou is gestuurd of naar meerdere mensen. 

Hoe zie je of een Snap alleen voor jou is?

Snapchat heeft geen functie waarmee gebruikers kunnen zien of een Snap alleen voor hen is bedoeld, tenzij de afzender dit specifiek aangeeft in de Snap zelf door middel van tekst of als er een gele ronde markering naast hun gebruikersnaam staat. Maar je kan wel kijken naar de volgende onderwerpen:

  • Tekst in de Snap: Soms kan de afzender van de Snap een tekst toevoegen die aangeeft dat de Snap specifiek naar jou is gestuurd, bijvoorbeeld “Voor jou” of “Alleen jij”. Dit kan duidelijk maken dat de Snap niet naar een groep is gestuurd.
  • Persoonlijke inhoud: Als de inhoud van de Snap persoonlijk lijkt, zoals een selfie met jou in gedachten of een bericht dat specifiek op jou betrekking heeft, is de kans groot dat deze alleen naar jou is gestuurd.

Wat betekent een geel rondje bij Snapchat?

Het gele rondje naast de gebruikersnaam van een afzender in Snapchat geeft aan dat de Snap specifiek naar jou is gestuurd en niet naar meerdere mensen in een groep. Dit betekent dat de afzender de Snap heeft geselecteerd om alleen naar jou te sturen.

Kan Snapchat je alleen voor mij zien?

‘Alleen voor mij’ is bedoeld voor Snaps die je helemaal voor jezelf wilt houden! Je kunt Snaps en Verhalen in je herinneringen naar ‘Alleen voor mij’ verplaatsen. Je krijgt ze dan alleen te zien na het invoeren van je toegangscode . Wil je ‘Alleen voor mij’ bekijken, veeg dan op het camerascherm omhoog om Herinneringen te openen, veeg naar links naar de tab ‘Alleen voor mij’ en voer je toegangscode in.

Belangrijk: Je kunt alleen toegang krijgen tot je Snaps en Verhalen in ‘Alleen voor mij’ door de toegangscode in te voeren! Als je je toegangscode vergeet, kan zelfs Team Snapchat je niet helpen toegang te krijgen tot of herstellen van je Snaps in Alleen voor mij.

Wat betekent klikken op Snapchat?

Als je op Snapchat op een Snap klikt, betekent dit dat je de Snap hebt geopend en hebt bekeken. De afzender kan zien dat je de Snap hebt geopend, maar niet noodzakelijk dat je de inhoud van de Snap hebt vastgelegd (met een screenshot bijvoorbeeld, tenzij je dit doet en Snapchat de afzender hierover informeert).

Hoe kun je zien of je in iemands privé verhaal zit?

Als je in iemands privé verhaal zit op Snapchat, zal die persoon je specifiek hebben toegevoegd aan hun privé verhaal. Dit kun je zien doordat je de verhalen van die persoon te zien krijgt die niet voor iedereen beschikbaar zijn, maar alleen voor een selecte groep mensen.

Kan je een Snap openen zonder dat diegene het ziet?

Snapchat is ontworpen om de afzender op de hoogte te stellen wanneer je een Snap opent. Dit gebeurt meestal door een melding naar de afzender te sturen dat de Snap is bekeken. Er zijn echter manieren waarop sommige gebruikers proberen om Snaps te openen zonder dat de afzender het merkt, zoals door de vliegtuigmodus te gebruiken voordat ze de Snap openen. Dit soort trucs zijn echter niet betrouwbaar en kunnen tegen de gebruiksvoorwaarden van Snapchat ingaan. Heeft u nog meer vragen bekijk dan de site van snapchat.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.