Zo vind je snel het goedkoopste internet & tv abonnement

Het leven wordt alsmaar duurder en duurder en dat voelen we in de portemonnee. Of we nu willen of niet, want het gaat niet alleen om luxe en leuke uitstapjes, maar zeker ook over basiszaken, zoals boodschappen, energie en internet. Gelukkig is de kans groot dat je op die laatste behoefte nog wel wat centen kan besparen. We vertellen je hoe je het goedkoopste internet abonnement vindt, en wat de mogelijkheden zijn in combinatie met tv.

Vergelijken met behulp van postcode

Voor het vinden van de beste internet deal op jouw adres hoef je niet alle aanbieders af te struinen of te wachten tot er een verkoper aan je deur komt. Nee, je kunt het beter vergelijken aan de hand van een postcodecheck. Via een vergelijker rollen alle aanbiedingen op jouw adres eruit. Vul je huidige aanbieder in en voilà, je ziet naar welke provider je het beste kunt overstappen voor de beste deal. Je kunt hier internet en tv vergelijken, of alleen internet selecteren als tv voor jou niet relevant is.

Wel of geen combinatie met televisie

Waar we zo’n tien jaar geleden televisie vaak standaard combineerden met ons internet abonnement, zien we vandaag de dag dat steeds meer mensen deze service opzeggen. Dat komt door de enorme groei van streamingsdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime, Videoland en Disney Plus. Die bieden vaak ook nog een gratis proefperiode aan. Het aanbod is gigantisch en je kijkt onbeperkt naar tal van films en series. Je kiest zelf wat je op tv wilt kijken in plaats van dat de zender het aanbod bepaalt.

Je kunt gratis tv kijken

Bovendien bieden veel zenders een gratis variant van hun kanaal, zoals SBS6, RTL en NPO. Je wurmt je door enkele reclames heen en voilà, je ziet je favoriete programma op het moment dat het jou uitkomt. Die reclames duren ook nog eens minder lang dan wanneer je naar reclames via de live zenders kijkt. Geen ruime vijf minuten, maar eerder één minuut. Het is daarom voor jou het overwegen waard of je kiest voor gratis tv-apps, betaalde streamingsdiensten, tv bij je abonnement of een combinatie van meerdere opties.

Voordelen van internet met tv

Uiteraard zitten er ook nog wel voordelen aan de combinatie met tv. Dat is in de eerste plaats het grote aanbod aan zenders. Meer dan 75 zenders kunnen zien is eerder regel dan uitzondering als je kiest voor een tv-abonnement via je provider. Dat is een goede keuze als je gek bent op afwisseling. Ook krijg je bij sommige aanbieders sportzenders in je pakket, waardoor een tv-abonnement een goedkopere optie kan zijn dan losse streamingsdiensten.

Korting bij overstappen internet & tv

Of je nu wel of geen tv in je pakket op wilt nemen, vergelijken is sowieso de moeite waard. Aanbieders verrassen je maar al te graag met een flinke welkomstkorting, om jou over te halen om klant te worden. Daardoor kan het zijn dat je wel 50% goedkoper uitkomt dan je huidige abonnement, of dat je een hogere snelheid krijgt voor dezelfde prijs. Combineer je met tv, dan kun je soms, indien deze actie er is, ook nog gratis streamingsdiensten gebruiken. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot Film1 en ESPN. Vergelijk het zelf aan de hand van je postcode en bekijk welke deal voor jou het aantrekkelijkst is. Succes!

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.