Alle hoogtepunten van films en series in 2023 op een rij

Voor de entertainmentindustrie was 2023 een bewogen jaar. Vanaf mei werden bedrijven in deze industrie hard getroffen door de stakingen van schrijvers en acteurs. Het duurde uiteindelijk tot november tot alle stakingen definitief ten einde waren, waardoor dit de langste staking was waar film- en televisieacteurs ooit aan deelnamen. Ondanks dit dieptepunt zijn er in 2023 ook de nodige hoogtepunten geweest op het gebied van films en series. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij er in deze tekst een aantal voor je op een rijtje gezet.

Kijkers geven voorkeur aan nieuwe seizoenen van hun favoriete series

Streamingdiensten hebben in 2023 behoorlijk veel nieuwe content toegevoegd. Ondanks dat hier veel naar gekeken werd, gaven kijkers volgens ExpressVPN de voorkeur aan nieuwe seizoenen van hun favoriete serie. De hoge kijkcijfers van de nieuwe seizoenen van Ginny and Georgia, Shadow and Bone, You en Succession tonen dit aan. En zo zijn er nog behoorlijk veel series waarvan in 2023 een nieuw seizoen verscheen en waar veelvuldig naar gekeken werd door abonnees.

Jury Duty was een verrassende zomerhit

Wie denkt dat er amper naar nieuwe content gekeken werd, heeft het mis. Er waren in 2023 namelijk genoeg nieuwe films en series die hoge ogen gooiden. Jury Duty is hier een goed voorbeeld van. Deze reality-hoax-sitcom gaat over groep mensen die opgeroepen wordt voor een jurydienst. In de maand na de première werd de belangstelling voor Jury Duty verdubbeld. Ondanks het grote succes van deze serie is het nog even afwachten of er een tweede seizoen komt.

1,59 miljard kijkminuten voor Beef

De kans is groot dat je het afgelopen jaar wel iets gehoord hebt over Beef. Deze Netflix-serie kwam in het nieuws door een incident met castlid David Choe. Hij vertelde een aantal jaar geleden in een podcast over een seksuele ontmoeting met een masseuse, maar bleek dit verzonnen te hebben om een reactie uit te lokken. Toch werd de serie, waarin twee mannen langdurig ruzie hebben na een verkeersongeval, een ware hit. Op het toppunt werd er in slechts één week tijd liefst 1,59 miljard minuten naar Beef gekeken.

Record voor One Piece

In 2022 verschenen er al veel films en series op streamingdiensten die gebaseerd waren op boeken en deze trend zette zich in 2023 voort. En dit bleef niet zonder succes, want met de verfilming van One Piece brak Netflix een record. De verfilming van dit stripverhaal over een groep mislukte piraten werd de meest bekeken Netflix-serie in 84 landen. Hiermee werd het vorige record – dat in handen was van het vierde seizoen van Stranger Things en het eerste seizoen van Wednesday – verbroken. Beide series waren de beste bekeken serie in 83 landen.

The Last of Us gooit hoge ogen

Naast boeken lieten streamingdiensten zich in 2023 ook meer en meer inspireren door videogames. Zo verscheen afgelopen jaar bijvoorbeeld de serie The Last of Us op Max. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige videogame waarin Joel en Ellie op reis gaan door een post-apocalyptische wereld. Het succes is met name te danken aan de trouw van de serie aan het bronmateriaal. Daarnaast zijn er nieuwe elementen geïntroduceerd om gamers te boeien. Max heeft inmiddels aangekondigd dat er een tweede editie van de succesvolle serie komt.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.