Het belang van goede pannen in de keuken

Wanneer je graag kookt en veel tijd doorbrengt in de keuken is het van belang om goede keukengerei te hebben. Niet alleen zijn ingrediënten en de nodige kookervaring belangrijk, ook de pannen spelen een belangrijke rol voor het beste resultaat. In dit artikel ontdek je waarom investeren in kwalitatieve pannen, bijvoorbeeld pannen van het merk Demeyere, kunnen bijdragen aan een nog beter eindresultaat en dus nog lekkerder eten. 

Goede pannen zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling

Een kwalitatieve pan heeft uiteraard allerlei voordelen, één van de belangrijkste is dat een duurdere pan zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Een goedkope pan kan een zogenaamde hotspot hebben, hierbij worden sommige delen van de pan heter dan andere gedeeltes, hierdoor krijg je een ongelijkmatige verdeling van de warmte en dat zorgt voor minder lekker eten. Heb je een pan gemaakt van een materiaal zoals roestvrij staal, gietijzer of koper dan wordt de warmte een stuk beter verdeeld en dat geeft een beter eindresultaat. 

Kwalitatieve pannen zijn duurzaam

Pannen van een goede kwaliteit zijn vaak niet goedkoop, echter zijn deze pannen zeker de investering waard gezien ze erg duurzaam zijn. Ze worden gemaakt van duurzame materialen zoals staal of gietijzer en hierdoor zijn ze beter bestand tegen bijvoorbeeld slijtage. Door te investeren in een kwaliteitspan heb je jarenlang plezier van je kookgerei. Ze zeggen niet voor niets, goedkoop is duurkoop!

Het geeft betere kookresultaten

Zoals we al schreven in de intro, niet alleen je kookervaring en ingrediënten zijn van belang voor lekker eten, ook je keukengerei is van belang. Een goede pan geeft nu eenmaal een beter resultaat. Onder andere door de gelijkmatige warmteverdeling, hierdoor wordt je stukje vlees nét wat perfecter. Ook de bodem van de pan is vaak wat dikker, waardoor de pan beter op temperatuur komt en dit is in het geval van het bereiden van bijvoorbeeld een stuk vlees een voordeel. 

Makkelijk te onderhouden

Kwalitatieve pannen zijn meestal makkelijker schoon te maken en dus te onderhouden. Sommige pannen zijn voorzien van een antiaanbaklaag en hierdoor heb je nooit dat etensresten vast blijft plakken aan de bodem. Maar ook andere materialen zoals staal en gietijzer zijn gemakkelijk schoon te maken. Bij echt hardnekkig vuil kun je een pan van staal bijvoorbeeld schoonmaken met behulp van keukenzout. Doe een paar lepels keukenzout in de warme pan en met behulp van wat keukenpapier kun je het zout als een schuurmiddel gebruiken en kun je zonder al te veel moeite de pan schoon krijgen. 

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.