Welke woonverzekering heb jij nodig? 

Wanneer het gaat over verzekeringen, hoor je vaak zeggen dat je een polis moet afsluiten die passend is bij je situatie. Dat klinkt echter gemakkelijker dan dat het daadwerkelijk te regelen is. Wat namelijk passend is, is voor iedereen weer anders. Gaat het bijvoorbeeld over woonverzekeringen, dan heeft de een heel andere polissen nodig dan de ander. Vandaar dat we je graag een beetje helpen. Weet je welke verzekeringen er zijn, wat deze precies dekken en hoe je ze kunt afsluiten, dan wordt het al snel duidelijk wat voor jouw situatie het beste is. Zo moet het lukken om vandaag nog een woonverzekering af te sluiten waar je echt iets aan hebt en dat terwijl je er geen cent meer voor betaalt dan nodig is. 

Waarom een woonverzekering afsluiten? 

Waarom zou je een woonverzekering willen afsluiten? Omdat een verzekering je heel veel problemen kan besparen. Het idee van een verzekering is dat je risico’s afkoopt. In het geval van een woonverzekering zorg je er met een verzekering voor dat jij niet voor de kosten opdraait wanneer je schade oploopt aan je spullen of aan je woning zelf. Vandaar dat er ook twee soorten woonverzekeringen zijn: de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Wat jij nodig hebt, hangt af van wie de eigenaar van jouw woning is. Huur je een huis, dan heb je enkel een inboedelverzekering nodig, heb je je woning zelf gekocht, dan moet je ook nog een opstalverzekering afsluiten. Wij zullen beide verzekeringen hieronder met je bespreken. 

De inboedelverzekering 

Een woonverzekering passend bij jou, bestaat altijd uit een inboedelverzekering. Deze verzekering heeft namelijk betrekking op je spullen. Loop je een keer schade op, dan kun je je inboedelverzekering gebruiken om deze schade weer te herstellen. Dat kan zowel over kleine ongelukjes gaan, bijvoorbeeld dat je een fles wijn over je vloerkleed hebt laten vallen, alsook over grote ongelukken, bijvoorbeeld een woningbrand. Kleine ongelukjes kun je financieel misschien zelf nog opvangen, maar grote ongelukken zoals een woningbrand brengen zoveel kosten met zich mee dat je dit vaak zelf niet meer kunt bolwerken. In dat geval is het heel fijn om een beroep te kunnen doen op je inboedelverzekering. Je verzekeraar zal dan de schade inventariseren en je laten weten welk bedrag je uitgekeerd kunt krijgen. Zo kun jij je schade zo snel mogelijk afhandelen en bovendien hoef jij jezelf niet in de schulden te steken. 

De opstalverzekering 

Als je je woning gekocht hebt, dan is het belangrijk om daar ook nog een opstalverzekering Univé aan toe te voegen. Deze verzekering dekt de schade die ontstaan is aan de structuur van je woning, zeg maar je woning zelf. Juist bij grote incidenten loopt niet alleen je inboedel, maar ook vooral je huis schade op. Met een goed pakket woonverzekeringen kun je contact opnemen met je verzekeraar om deze schade te laten herstellen. Je kunt er zelfs vervangende woonruimte mee betalen wanneer je woning (tijdelijk) onbewoonbaar is geworden. Zorg er daarom altijd voor dat je deze woonverzekering hebt, want je zult jezelf eeuwig dankbaar zijn wanneer je dit vangnet ooit moet gebruiken. 

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.