5 tips om je kappersbezoeken uit te stellen

Een kappersbezoek kost niet alleen tijd, een kappersbezoek kan ook behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er heel veel manieren op het gebied van haarverzorging om je kappersbezoeken uit te stellen. Professionele haarverzorgingsmerken, zoals L’Oreal hebben innovatieve kleurshampoos ontwikkeld waarmee je jouw haarkleur kunt opfrissen, neutraliseren of transformeren. In deze blog geven we je vijf tips waarmee je niet alleen geld bespaart, maar ook langer kunt genieten van je haarkleur. 

1 Stel het wassen uit 

De nummer een tip voor langer kleurbehoud is het aanpassen van je haar wasschema. Hoe vaker je jouw haar wast, hoe sneller de kleur vervaagt. Het is voor de gezondheid van je haar over het algemeen van belang om je haar zo min mogelijk te wassen. Maar voor kleurbehoud is het een must. We raden aan om je haar 1 á 2 keer per week te wassen. Als je begint met het uitstellen van je wasbeurten kan het een hele uitdaging lijken. Maar naarmate je het langer doet, wordt het steeds makkelijker! 

2 Optimaliseer je haarroutine 

Gebruik voor je algemene wasroutine een shampoo & conditioner speciaal voor kleur. Kies voor haarproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor het behoud van kleur. Vermijd agressieve ingrediënten die de haarkleur kunnen vervagen. Geef je haar regelmatig een diepconditionerende behandeling om je haar  te voeden en te versterken. L’Oreal heeft een breed aanbod aan haarverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. 

3 Kleurshampoos 

Bij punt 2 geven we aan dat het belangrijk is om voor je algemene wasroutine een kleurshampoo te gebruiken. Daarnaast kun je ook kleurshampoos met pigment gebruiken. Zo heeft L’Oreal verschillende shampoos die kleur toevoegen aan het haar, of juist kleuren neutraliseren. Je kunt met een kleurshampoo je uitgroei bijwerken, of gele ongewenste tinten uit je haar halen, waardoor je haarkleur er weer mooi fris uitziet! We hebben hieronder een klein overzicht voor je gemaakt: 

Verwijderen van warme tinten uit bruin haar: Om warme rode en kopertinten uit bruin haar te verwijderen is het van belang om een kleurshampoo met een groene/assige ondertoon te gebruiken. 

Verwijderen van gele tinten uit blond haar: Hiervoor is een zilvershampoo de perfecte oplossing. Was 1 á 2 keer per week je haar met een zilvershampoo en je behoudt je koele blonde kleur. 🙂 

Subtiele pastelkleur toevoegen aan blond haar: Op blond haar kun je een kleurshampoo gebruiken die een subtiele pastelkleur toevoegt aan blond haar. Het voordeel hiervan is dat het vaak na  een aantal wasbeurten alweer vervaagt, dus je zit nergens aan vast! 

Uitgroei donker haar bijwerken: Met een bruin kleur masker kun je gemakkelijk je uitgroei bijwerken. 

4 Vermijd hitte 

Overmatig gebruik van stylingtools met hitte kan leiden tot beschadigd haar en snellere vervaging van kleur. Verminder de frequentie van het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen om je haar gezond te houden en je kleur langer te behouden.

5 Vermijd chloor, zout en uv-straling

Behoud je haarkleur langer door je haar te beschermen tegen de zon en zwembadwater. Kies kleurshampoos met UV-filters om je haar  te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Vermijd chloor en zout water, om uitdroging te voorkomen. Dit is niet bevorderlijk voor het kleurbehoud. 

Met deze vijf tips kun je moeiteloos de tijd tussen je kappersafspraken verlengen, terwijl je haar er gezond en levendig uitziet. Bespaar niet alleen tijd en geld, maar geef je haar ook de liefdevolle verzorging die het verdient.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.