Het gemak van een make-up hoekje in je slaapkamer

Bij het inrichten van een slaapkamer heb je oneindig veel mogelijkheden. Kijk maar eens naar de verschillende stijlen, de mogelijkheden voor een slaapkamer en de indeling. Vind je het leuk om je slaapkamer te verbouwen? In je nieuwe slaapkamer mag een eigen make-up hoekje niet ontbreken.

Wat is een make-up hoekje?

Er zijn genoeg vrouwen die dagelijks wat make-up dragen. Dit kan bestaan uit een beetje foundation, mascara en een lipgloss. Je kunt deze make-up staand in je badkamer aanbrengen, maar dat is niet handig. Het is veel relaxter om een make-up hoekje in je eigen slaapkamer te hebben. Zo’n hoekje bestaat uit maar een paar onderdelen:

–  Een make-up spiegel. Het is aan te bevelen een spiegel te kiezen met een vergrotingsfactor. Dit maakt het makkelijker en nauwkeuriger om make-up aan te brengen.

–  Een poefje of stoeltje. Op dit poefje of stoeltje ga je zitten, met de perfecte hoogte vergeleken met de spiegel.

–  Een bakje of lade. In dit bakje of de lade berg je je make-up kwasten en make-up op. Je hebt hierdoor eenvoudig toegang tot alle benodigdheden.

–  Make-up reiniger. Het make-up hoekje is een plek waar je je make-up kunt aanbrengen en verwijderen. Zorg ervoor dat je make-up reiniger in dit hoekje staat.

Op loopafstand van je bed

Je ervaart dit vooral in de avonduren. Het is prettig dat het make-up hoekje zich op loopafstand van je bed bevindt, als je naar bed wilt gaan. Poets je tanden in je badkamer, kleed je om en loop naar je bed toe. Onderweg stop je bij je make-up hoekje en verwijder je je make-up. Dankzij de handige plek van het make-up hoekje is dit makkelijk te doen.

Make-up aanbrengen is makkelijk en snel

Wat is de reden dat je make-up draagt? Het is mogelijk dat je dit mooier vindt of dat het je meer zekerheid over jezelf geeft. Het is altijd leuk om make-up aan te brengen, ongeacht de situatie. Dat is zeker het geval als je dit nauwkeurig en eenvoudig kunt doen. Een mooi make-up hoekje in je slaapkamer helpt daar zeker bij.

Alles binnen handbereik

In je make-up hoekje kun je ook nog kiezen voor een klein kastje. Of je kunt er een echte make-up tafel van maken. Dit stelt je in staat om alle make-up en benodigdheden, bijvoorbeeld van Real Techniques, op te bergen. Dit ziet er netjes uit en je hebt alles binnen handbereik.

Je verlengt hier ook de levensduur van de producten mee. Berg je elke dag je make-up kwasten netjes op? Dan drogen de haren minder snel uit, dus je kunt langer met de kwasten werken. Een make-up hoekje in je slaapkamer zorgt ervoor dat je veel gemak ervaart. Het is dus een goede reden om je eigen make-up hoekje te maken.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.