De voordelen van onbeperkt data-abonnementen

Verbruik jij ook maandelijks meer data of belminuten dan dat er in je bundel zit? Dan ben je je er waarschijnlijk ook van bewust dat hier best wel wat extra kosten aanhangen. Zo zijn de tarieven buiten de bundel een stuk hoger dan wat je voor je abonnement betaald. Het kan in dat geval dan ook interessanter zijn om voor een onbeperkt data-abonnement te kiezen. Door er een af te sluiten tijdens een interessante sim only aanbieding, kun je voor een leuke prijs onbeperkt internetten, bellen en sms’en. Nooit meer onnodig hoge kosten dus! Maar welke voordelen hangen er precies aan onbeperkt data en hoe werkt het?

Wat is een onbeperkt data-abonnement?

Zoals net al even kort genoemd is, zorgt een onbeperkt data-abonnement ervoor dat je onbeperkt kunt sms’en, bellen en internetten. Je kunt binnen dit type abonnement voor verschillende opties kiezen. Zo kun je kiezen voor een abonnement met of zonder toestel en kun je het per een of twee jaar, of per maand afsluiten. Wil je bijvoorbeeld een abonnement met onbeperkt data, zonder nieuw toestel en wat je maandelijks zou kunnen opzeggen, dan kies je voor een unlimited sim only maandelijks opzegbaar. Het voordeel van een abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen, is het feit dat je direct van provider of abonnement kunt veranderen wanneer je huidige abonnement niet meer bij je wensen en eisen past. Wanneer je kiest voor een normaal abonnement, zul je namelijk nog een à twee jaar moeten wachten. Er hangt ook een voordeel aan een sim only abonnement: het is namelijk een stuk goedkoper dan een abonnement met telefoon. 

Wanneer is een onbeperkt data-abonnement interessant?

Een onbeperkt data-abonnement is vooral interessant wanneer je veel buitenshuis wilt internetten of bellen, bijvoorbeeld voor je werk. Ga je maandelijks over je bundel heen? In dat geval is het financieel gezien verstandiger om voor unlimited te kiezen. Zo zul je nooit meer onverwachte kosten hebben en heb je een vast bedrag dat je maandelijks betaalt. Ook ben je niet meer afhankelijk van de wifi, dus mocht de wifi thuis of op je werk wegvallen, kun je gewoon verder werken. Dit is natuurlijk ook erg handig tijdens online meetings: het maakt niet uit waar je bent, je hebt hoe dan ook onbeperkt verbinding met je mobiele netwerk, zodat je altijd en overal een soepele vergadering kunt houden. Dit maakt dat onbeperkt data niet alleen als particulier interessant is, maar ook voor bedrijven.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.