Tips bij het kopen van mannenkleding

Mannen hebben het niet altijd even makkelijk met het shoppen van nieuwe kleding. Om meteen te slagen, is enkele voorbereiding vereist. Zo zijn er een paar factoren die bepalen wat je precies zoekt, nodig hebt en mooi vindt. Natuurlijk moet de kleding aansluiten bij jouw stijl en moet deze lekker zitten. Comfort boven alles! Over het algemeen vinden mannen het ook belangrijk dat kleding functioneel is, dus ook dat moeten we meenemen in de voorbereiding van het inslaan van nieuwe kleding. In dit artikel geven we een handig overzicht van alles waar je aan kunt denken bij de volgende zoektocht naar nieuwe kleding. Voorbereiding is het halve werk, dus lees snel verder.

Kies jouw stijl

Het is bij het uitzoeken van kleding wel zo handig om van tevoren een beeld te hebben van je eigen stijl. Je kunt natuurlijk simpelweg kiezen voor wat je aanspreekt en wat je mooi vindt, maar het is ook wel handig om kleding te kopen die een beetje aansluit bij de stijl van de rest van je kledingkast. Als je bijvoorbeeld veel casual kleding draagt, kun je hier en daar wat uitbundigere kleding kopen. Je weet namelijk dat deze goed te combineren is met de rustigere kleding in je kledingkast. Andersom werkt het net zo. Probeer vooral niet té veel verschillende stijlen in een kast te proppen. Je zult dan snel genoeg merken dat het combineren van kleding steeds lastiger wordt. Als je toch graag willekeurige stijlen in huis haalt, dan is het goed om voldoende basics in de kast te hebben liggen. Basics gaan samen met alle stijlen.  

Kies jouw pasvorm

Zoals we al eerder hebben gezegd, gaat comfort boven alles. Het heeft namelijk geen zin om kleding te kopen die eigenlijk niet lekker zit, want deze kleren blijven in de kast liggen. Deze regel is extra belangrijk bij kleding die je vaak draagt, zoals een winterjas. Een goede winterjas gaat veel jaren mee en moet dus écht lekker zitten. Een winterjas voor heren is vaak al wat robuuster van pasvorm, maar moet van binnen natuurlijk ook goed zitten. Als je twijfelt over een maat, denk dan altijd: beter te groot dan te klein. In de winter draag je vaak dikke truien en deze moeten onder je winterjas passen. Voor een zomerjas geldt weer het tegenovergestelde, want zomers heb je liever een nauwere pasvorm. 

Kies voor kleur

Wees vooral niet bang om kleur in je kledingkast te verwerken. Natuurlijk zijn zwarte en witte t-shirts onmisbaar, omdat je eindeloos door kunt combineren met je favoriete basics. Maar het is juist voor het combineren van kleding ook leuk om soms voor kleur te kiezen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe comfortabele broek, dan kun je voor een Chino voor heren kiezen. Deze soepele broek is naast de gangbare kleuren als donkerblauw en donkergrijs, meestal ook in een meer opvallend groen of geel te verkrijgen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.