Glutenvrije varianten van je favoriete eten

Je hebt er vast weleens van gehoord: glutenvrijeten. Er zijn mensen die er bewust voor kiezen om geen gluten te eten. Hier zijn verschillende redenen voor. Denk hierbij aan een allergie of een dieet waarin gluten niet gegeten mogen worden. Gluten zit in veel eten en daarom kan het soms knap lastig zijn om glutenvrije gerechten te vinden. Gelukkig worden er tegenwoordig vele glutenvrijerecepten en glutenvrijevarianten van gerechten op de markt gebracht. Op deze manier kunnen ook mensen die geen gluten eten genieten van gerechten waar normaal wel gluten in zitten. Ben je benieuwd naar deze glutenvrije gerechten? Lees dan snel verder!

Deze 4 glutenvrije gerechten moet je geprobeerd hebben!

Als je glutenintolerant bent of coeliakie hebt kun je erg ziek worden als je gluten eet. Dit komt doordat je lichaam gluten niet goed kan verteren. Dit kan schade opleveren aan de dunne darm. Ook zijn er allergieën die er voor kunnen zorgen dat je lichaamsklachten overhoudt als je gluten eet. Daarom kiezen sommige mensen voor een glutenvrij- of tarwevrijdieet. Ook door sommige geloofsovertuigingen kiest men er voor om geen gluten te eten. 

Mocht je door bovenstaande redenen of door een andere reden geen gluten eten, dan helpen we je graag. Hieronder hebben we 4 glutenvrije varianten van gerechten onder elkaar gezet die erg populair en lekker zijn. Op deze manier kun je ook van deze gerechten genieten zonder gluten. 

  1. Pizza glutenvrij: tegenwoordig zijn er vele winkels en restaurants waar je glutenvrije pizza’s, pizzabodems en pizzadeeg kunt kopen. Ook kun jezelf glutenvrij deeg maken. Je kunt dus gemakkelijk zelf een glutenvrije pizza maken door bijvoorbeeld een glutenvrije pizzabodem te gebruiken en je eigen toppings erover te gooien. 
  2. Pasta glutenvrij: in de winkels en restaurants kun je ook vele soorten glutenvrije pasta’s vinden. Denk hierbij aan: maïspasta, quinoapasta en boekweitpasta. Met deze pastasoorten kun je gemakkelijk je eigen pasta maken en de saus en ingrediënten toevoegen die jij het lekkerst vindt. 
  3. Brood glutenvrij: ook kun je in de winkels en bij de bakker glutenvrijbrood vinden. Er zijn verschillende soorten glutenvrijbrood. Denk hierbij aan maïsbrood, boekweitbrood, rijstbrood en quinoabrood. Je kunt ook zelf glutenvrijbrood maken door glutenvrij meel te gebruiken. 
  4. Gebak glutenvrij: je kunt ook zelf glutenvrij gebak maken. Je hebt hierbij net als bij het brood glutenvrij meel nodig. Dit gebruik je in plaats van tarwemeel. Je kunt online of in magazines vele recepten vinden voor bijvoorbeeld glutenvrije koekjes, cakejes en nog veel meer. 

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.