RVS gebruiken in je interieur

RVS is een veelzijdig materiaal dat niet alleen geschikt is voor industriële toepassingen, maar ook voor thuisgebruik. In dit blog bespreken we waarom roestvast staal de perfecte keuze is voor jouw huis en hoe je RVS kunt integreren in je interieur.

Waarom kiezen voor RVS in huis?

RVS heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen: zo is RVS duurzaam, gaat het lang mee en het beschadigt niet snel. Ook is RVS gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit; RVS heeft een neutrale, maar toch strakke en stijlvolle uitstraling waardoor het bij vrijwel iedere woonstijl past.

RVS als decoratief element

Om echt een geheel te maken van je interieur is het een goed idee om RVS woonaccessoires door je hele interieur terug te laten komen. Zo creëer je een geheel dat mooi bij elkaar past. Zo kun je bijvoorbeeld een RVS trapleuning combineren met RVS deurbeslag. Herhaling zorgt voor een mooie eenheid in je huis. Vergeet de details niet, zoals een RVS spiegel of schilderijlijst.

RVS als meubelstuk

RVS kan ook gebruikt worden als meubelstuk. Bijvoorbeeld als tafelframe, stoelframe of als onderstel voor een bank. Het leuke hieraan is dat je het makkelijk zelf kunt maken met behulp van RVS buis en RVS buiskoppelingen. Zo maak je zelf een stevig en modern meubel zonder veel geld uit te hoeven geven. Je kunt natuurlijk ook RVS toepassen als onderdeel van een reeds bestaand meubelstuk en bijvoorbeeld een RVS tafelpoot monteren onder een beton(look) tafelblad.

RVS gebruiken in je interieur

RVS voor de keuken en badkamer

RVS is perfect voor keuken- en badkamerapparatuur, omdat het hittebestendig, hygiënisch en roestvast is. RVS geeft een modern en strak uiterlijk aan een badkamer, toilet of keuken en kan goed gecombineerd worden met andere materialen, zoals hout en glas.

De badkamer is een van de meest voor de hand liggende plekken om RVS toe te passen. RVS badkamer accessoires zijn waterbestendig en daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Ook wordt RVS vaak gebruikt voor apparatuur in de keuken, zoals fornuizen, koelkasten en vaatwassers, maar ook voor keukenaccessoires zoals kookgerei en pannen.

RVS is geschikt voor binnen én buiten

Niet alleen binnenshuis is het gebruik van RVS aan te raden. Omdat het bestand is tegen alle weersomstandigheden, is het ook geschikt voor buiten. Denk hierbij aan RVS deurbeslag, RVS ventilatieroosters of een RVS balustrade.

Al met al kunnen we concluderen dat RVS de juiste keuze is als je op zoek bent naar duurzame, onderhoudsarme en tijdloze interieur inrichting!

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.