De voordelen van een elektrische step

Er is een vervoermiddel waarbij je niet in een file hoeft te staan, geen dure vervoersbewijzen hoeft te kopen en ook niet hard hoeft te trappen. Dat vervoermiddel is de elektrische step. Deze tweewieler wordt steeds populairder, omdat er heel wat voordelen aan zijn. We zullen ze hier bespreken. 

Wat is een elektrische step?

Een elektrische step, of e-step, wordt aangedreven door een elektrische motor. Met de elektrische step hoef je alleen maar licht af te zetten of gas te geven om vooruit te komen. Er zijn twee soorten e-steps: een step met trapondersteuning en een met een gashendel. De e-step met trapondersteuning heeft een hulpmotor, waardoor je sneller kunt steppen. Bij deze variant moet je dus nog wel zelf kracht zetten om vooruit te komen. De e-step met een gashendel wordt aangedreven door een elektromotor, waardoor je alleen maar gas hoeft te geven. 

Betaalbaar 

In vergelijking met de auto of het openbaar vervoer is de elektrische step een betaalbaar alternatief. Natuurlijk kost de aanschaf van de e-step geld, maar aangezien de e-step op accu rijdt hoef je daarna geen benzine te betalen. Deze accu is gemiddeld binnen twee à vijf uur opgeladen. Qua onderhoud vergt een elektrische step niet meer dan een elektrische fiets: regelmatig schoonmaken en smeren, de banden controleren en een jaarlijkse onderhoudsbeurt zijn voldoende. 

Gemakkelijk

Een elektrische step is relatief klein en licht, wat maakt dat hij makkelijk mee te nemen is. Daardoor is het een ideaal vervoermiddel voor woon-en werkverkeer of in de stad. Bovendien kunnen e-steps vaak opgevouwen worden. Daardoor zijn ze makkelijk op te slaan in kleine ruimtes, maar ook makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer. Het gemak komt ook tot uiting in de eenvoudige besturing. Met de handgrepen aan het stuur is het makkelijk om de step te navigeren en de snelheid te regelen. E-steps reageren snel op stuur-en snelheidsveranderingen, waardoor ze eenvoudig te manoeuvreren zijn door een drukke, stedelijke omgeving. Dit maakt de step geschikt voor alle vaardigheidsniveaus. 

Milieuvriendelijk en stil

Een elektrische step is ook een milieuvriendelijk vervoermiddel. Ze rijden, zoals de naam al aangeeft, elektrisch waardoor ze geen schadelijke stoffen uitstoten en niet bijdragen aan de luchtvervuiling. Het is een vorm van mobiliteit die de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert. Bovendien zijn elektrische steppen stil, en hebben dus geen negatieve invloed op de leefomgeving. Hoewel e-steps duurzaam en stil zijn, brengen ze je wel snel waar je moet zijn. De steppen kunnen tot vijfentwintig kilometer per uur rijden, en zijn dus ideaal om op korte afstand snel op je bestemming te komen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.