Dé tuintrends voor de zomer van 2023

De zomer is begonnen en het mooie weer staat voor de deur! Tijd om lekker veel tijd door te brengen in jouw tuin. Wil jij een droomplekje maken van jouw tuin waar je heerlijk kunt ontspannen én bezoek kunt ontvangen? Laat je dan inspireren met deze tuintrends voor de zomer van 2023!

Cortenstaal in de tuin

Momenteel zien we veel cortenstaal producten terugkomen in de tuinen. Deze trend is niet voor niets. Cortenstaal heeft namelijk een opvallende roestkleur. Deze kleur staat prachtig in combinatie met de natuurtinten, zoals al het groen en de houttinten. Een cortenstaal product zorgt voor een echte blikvanger in jouw tuin. Veel producten zijn verkrijgbaar in het cortenstaal. Eén van de populairste producten zijn misschien wel de cortenstaal borderranden. Een subtiele toevoeging aan je tuin, maar het heeft nét dat beetje extra. Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer cortenstaal producten. Denk bijvoorbeeld aan een cortenstaal tuinscherm, een fontein van cortenstaal of zelfs een cortenstaal barbecue!

Zithoek met een buitenkleed

Een gezellige en fijne zithoek is een must in de tuin. Na een lange dag is het prettig om even tot rust te komen in de tuin. Ook is een mooie zithoek ideaal voor het ontvangen van vrienden en familie. Goede tuinmeubels kunnen daarom niet ontbreken in je tuin. Met een paar accessoires kun je je zithoek al erg gezellig maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een buitenkleed! Een buitenkleed is dé ideale manier om je tuin aan te kleden én het is ook nog eens een echte trend. 

Moestuinbakken en tuinkassen

Duurzaamheid en natuurlijke producten zijn steeds belangrijker. Je ziet dan ook steeds meer moestuinen en tuinkassen voorbij komen. Steeds meer mensen vinden het leuk om hun eigen groentes, fruit en kruiden te kweken. Deze hobby wordt dan ook populairder en is ook zeker een tuintrend van 2023. 

Creëer sfeer in de tuin met tuinverlichting

Met tuinverlichting maak je je tuin erg sfeervol. Wanneer je op de zomeravonden in de tuin zit, kan tuinverlichting zorgen voor een gezellige uitstraling. Plaats bijvoorbeeld slingers met lampjes aan de schutting of overkapping. Lampjes op zonne-energie zijn ook nog eens populair en beter voor het milieu. Hier heb je ook geen omkijken naar, de lampjes laden zichzelf namelijk gedurende de dag op en gaan automatisch aan wanneer het donker wordt. Ideaal! 

Een buitenkeuken met een barbecue

Een overduidelijke trend van 2023 zijn toch echt de buitenkeukens in combinatie met een houtskool barbecue. Steeds meer mensen maken gebruik van een barbecue en creëren hier de lekkerste gerechten mee. Ook is het fijn om tijdens de warme dagen lekker buiten te kunnen koken. De buitenkeuken is hier dan perfect voor! Met de groentes uit eigen tuin en de buitenkeuken kun je vast en zeker een heerlijke maaltijd maken. 

Er zijn dus genoeg tuintrends in 2023 die jij deze zomer nog kunt realiseren in jouw tuin! Met wat inspiratie tover jij jouw tuin ook om tot jouw ware buitenpaleis. Zo kun jij deze hele zomer lang genieten van je tuin!

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.