Handige tips om je huis netjes te houden

Ons huis is de plek waar we ons comfortabel en vooral thuis willen kunnen voelen. Het is daarom dus ook ontzettend belangrijk om je huis niet alleen gezellig en sfeervol in te richten, maar ook om ervoor te zorgen dat het er netjes is. Je kunt namelijk wel een prachtig ingericht huis hebben, maar op het moment dat de eettafel vol ligt met papieren en het dressoir bezaaid met opladers van de telefoon, dan draagt dit natuurlijk niet echt bij aan een gezellig en sfeervol huis. Omdat we nog steeds te vaak zien dat mensen hun huis niet netjes hebben, is het goed eens een aantal praktische tips met jullie te delen. Natuurlijk hoef je huis er niet uit te zien als een showroom, maar een beetje opgeruimd zorgt al voor een hele andere look en feel wanneer er iemand binnenkomt.

Haal onnodige spullen van de grond

Wat we vaak zien, is dat er in de meeste huizen ontzettend veel onnodige spullen op de grond staan of liggen. Een goed voorbeeld is een tas. Stel je hebt net online een prachtige ted baker tas zwart gekocht en deze gebruik je om mee te nemen naar je werk. Grote kans dat deze tas na werk op de grond of op tafel wordt gezet, omdat je deze de volgende dag toch weer nodig hebt. Logische gedachten, maar zorgt niet echt voor een opgeruimd huis. Nu mag je tas echt wel een keer in de hoek staan, maar probeer de spullen die onnodig op de grond staan en dus ook prima ergens anders kunnen worden opgeborgen, als eerste op te ruimen. Alles wat op de grond staat loopt allereerst een hoger risico om beschadigd te raken, maar zorgt er ook voor dat je optisch minder ruimte over houdt, waardoor je huis kleiner lijkt.

Geef spullen een vaste plek

In het verlengde van het opruimen van onnodige spullen die op de grond staan, is het ook verstandig om je spullen een vaste plek te geven. Met een vaste plek bedoelen we niet dat je de jas over de stoel moet hangen, maar wel bijvoorbeeld een plek waar je na je werk de nieuwe hippe laptoptas voor dames neerzet, die je dochter net een week geleden online heeft gekocht. Zo voorkom je dat alles door het huis slingert en is de kans veel kleiner dat je iets kwijtraakt. Nu is het niet zo dat je alles zomaar ergens neer moet zetten, aangezien je huis dan ook in no time helemaal vol staat. Wat vooral handig is, is dat de kinderen weten waar ze hun spullen moeten opruimen wanneer ze klaar zijn met spelen bijvoorbeeld.

Doe regelmatig een opruim rondje

Om alles netjes en opgeruimd te houden, is het goed om regelmatig even een rondje door het huis te lopen. Wen jezelf en ook de rest van het gezin aan om bijvoorbeeld iedere dag na het eten even door het huis te lopen om de spullen zoals kleding, jassen, schoen en ook tassen die niet op de juiste plek liggen te verzamelen en deze daar alsnog neer te leggen. Vaak kost je dit maar een paar minuten per dag, maar scheelt je uiteindelijk een hele hoop werk en je huis ziet er altijd netjes uit.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.