Is een pvc vloer een goede keuze voor de slaapkamer?

Als je het tapijt in je slaapkamer beu bent en op zoek bent naar iets fris en nieuws, vraag je je misschien af ​​wat je nog meer kunt gebruiken. Zo is een pvc vloer erg populair in ruimtes zoals de keuken en de woonkamer, maar kan je het ook leggen in de slaapkamer? We hebben gekeken naar aanbevelingen voor interieurontwerp en eigenschappen van pvc vloeren om te bepalen of het een goede keuze is voor de slaapkamer.

En? Is pvc een goede optie voor de slaapkamer?

Je kunt absoluut kiezen voor een pvc vloer in de slaapkamer. Hoewel tapijt de meest populaire keuze is voor slaapkamervloeren, is het niet altijd de juiste optie. Pvc wint snel aan populariteit als de “nieuwe” vloerkeuze.

Dus wanneer is vinyl beter dan tapijt? Hoe selecteer je een patroon? We leggen het je allemaal uit. 

Waarom kiezen voor een pvc vloer in de slaapkamer?

Een tapijt leggen in de slaapkamer is zeker een comfortabele optie, maar het is niet zonder nadelen. Zo zal tapijt sneller stof verzamelen waardoor je sneller last kunt krijgen van allergieën. Niet zo handig als je net een goede nachtrust wil. Ook is het iets moeilijker om een tapijt goed te onderhouden. 

Een pvc vloer daarentegen is wel makkelijk in onderhoud en gemakkelijk te plaatsen. Het is ook een stuk duurzamer dan tapijt en het is zachter dan andere vloeropties zoals hout of tegels waardoor het een betere keuze is voor ouderen en kinderen die uit bed kunnen vallen. Pvc vloeren komen ook in verschillende patronen en stijlen zoals visgraatpatroon waardoor je je slaapkamer een persoonlijke touch kunt geven. 

Kan ik een vloerkleed op pvc vloeren leggen?

Tapijt bovenop pvc vloeren zijn geheel een kwestie van voorkeur en je eigen persoonlijke stijl! Als je voor een pvc vloer kiest vanwege de hygiënische en niet-allergene uitstraling, wil je misschien het vloerkleed overslaan.

Aan de andere kant zijn er enkele voordelen van het gebruik van tapijten in de slaapkamer om het beste van beide werelden te krijgen. Zo kan een tapijt bovenop een pvc vloer een extra gevoel van comfort geven. Ook zorgt het ervoor dat de vloer warmer aanvoelt en wie wil dat nu niet ´s morgens? Daarnaast is tapijt vaak ook een blikvanger in iedere kamer. 

Welke dikte pvc vloeren is het beste?

Bij het selecteren van pvc vloeren zijn er eigenlijk twee cijfers waarmee je rekening moet houden: de dikte van de plank en de dikte van de beschermlaag. Wees heel voorzichtig bij het winkelen, want het is gemakkelijk om deze nummers door elkaar te halen.

Plankdikte

Deze is vrij eenvoudig. Het is de werkelijke dikte van de eigenlijke plank. De afmetingen zijn uitgedrukt in millimeters (mm), waarbij vloeren van hogere kwaliteit 8 mm of meer zijn.

Dikte van de beschermlaag

De beschermlaag is een van de meerdere lagen in een pvc vloerplank. Hoe dikker de beschermlaag, hoe langer de vloer theoretisch zou moeten meegaan (hoewel andere factoren, zoals de kwaliteit van de planken, installatie en onderhoud, zullen bijdragen aan hun werkelijke levensduur). De meeste aannemers gebruiken 12 mm of meer in huizen. Huizen met huisdieren willen misschien eerder voor minimaal 20 mm gaan.

Bij het kiezen van de plankdikte is er niet één correct getal. Hoewel vloeren van hoge kwaliteit dikker zijn, is dikker niet noodzakelijkerwijs het beste.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.