Hoe maak je optimaal gebruik van een kleine kledingkast?

Een kledingkast is een essentieel meubelstuk dat handig is om je kleding in op te bergen. Niet iedereen heeft de luxueuze dat ze gebruik kunnen maken van een inbouwkast of ze hebben geen ruimte om een grotere kledingkast te plaatsen. Gelukkig zijn er volop kleine kledingkasten verkrijgbaar. In verschillende vormen, maten en kleuren. Maar een kleine kledingkast neemt wel een paar uitdagingen met zich mee. Zeker als je veel kleding hebt. Daarom geven we in onze blog een aantal handige tips en trucs over hoe je optimaal gebruik kunt maken van een kleine kledingkast.

De belangrijkste regel

De belangrijkste regel over het gebruiken van een kleine kledingkast is dat je werkelijk elke centimeter optimaal moet benutten. Doorgaans hebben mensen zoveel kleding, schoenen en andere modeaccessoires dat feitelijk iedere kast te klein is. Dat geldt nog meer wanneer je een kleine kledingkast gebruikt. Wanneer je elke centimeter optimaal benut is de kans groot dat je geen kleding langdurig hoeft op te bergen of weg hoeft te doen.

Kleding en accessoires

Eén van de tips is om kleding en accessoires gescheiden te houden. Probeer bijvoorbeeld een ladenkastje neer te zetten en ondergoed en sokken elders te bewaren. Dat geldt ook voor schoenen die doorgaans veel ruimte in beslag nemen. Dus je doet er slim aan om ook schoenen ergens anders op te bergen. Door bijvoorbeeld een schoenenrek voor in een hal of garderobe aan te schaffen of je kiest voor een opbergbank. Waar je ook veel kledingstukken en spullen, zoals schoenen in kwijt kunt.

Hoe maak je optimaal gebruik van een kleine kledingkast?

Mandjes en kledinghangers

Heb je een kleine kledingkast met planken. Probeer dan iedere centimeter optimaal te benutten door bijvoorbeeld mandjes aan een plank te hangen. In het mandje kun je weer kleine spulletjes kwijt. Denk dan bijvoorbeeld aan broekriemen of kleine tasjes. Een ruimtebesparende oplossing is ook om voor platte kledinghangers te kiezen. Bolle kledinghangers nemen meer ruimte in beslag en dan kun je dus ook minder kledingstukken kwijt.

Organiseer de kleine kledingkast

Houdt de kleine kledingkast georganiseerd en overzichtelijk. Anders wordt het binnen een handomdraai een rommeltje en dan heb je weer een flinke klus om orde op zaken te stellen. Een goed idee dat ook nog eens ruimte oplevert is om bijvoorbeeld jasjes en colberts over kledinghangers waar een overhemd of een jurkje aan hangt te hangen. Zo gebruik je slechts één kledinghanger voor meerdere kledingstukken. Broeken en shirts kun je het beste netjes opvouwen en opstapelen.

Zoek je kleine kledingkast uit!

Jurkjes die je al jaren niet meer draagt, het pak dat je alleen gebruikt wanneer er een bruiloft is en andere kledingstukken die het daglicht nauwelijks zien. We hebben allemaal kleding die we niet of nauwelijks gebruiken. Waarom bewaren we dat dan? Je kunt kledingstukken doneren aan bijvoorbeeld het Leger des Heils of aan een winkel die zich specialiseert in tweedehandse kleding. Zo krijgt je ‘oude’ kleding een mooie bestemming en heb je meer ruimte om je kleding op te bergen. Kan je er geen afstand van doen? Doe kleding dan in een vacuümzak en berg het op in een doos.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.