Waarom zijn rieten manden handig en populair?

Rieten manden zijn razend populair. En dat is ook vrij logisch. Want ze zijn mooi en praktisch en ze zorgen hoe dan ook voor meer sfeer in huis. Terwijl manden van riet ook nog eens relatief goedkoop zijn. In onze blog vertellen we dan ook meer over rieten manden, waar je op moet letten als je ze wilt kopen en in welke interieurs ze passen.

Riet van verschillende kwaliteiten

Rieten manden kom je in verschillende soorten en maten tegen en de één is de ander niet. Riet is een natuurlijk materiaal dat ook in verschillende kwaliteiten te verkrijgen is en hoe kwalitatief goed een mand is, is vaak wel te merken aan de prijs. Goedkopere manden zijn van een ander soort riet gemaakt dan de wat duurdere modellen. Natuurlijk heeft de prijs ook te maken met hoe een rieten mand is afgewerkt. Bij de één is dat ook weer een stuk beter dan bij de ander.

Keuze uit verschillende soorten

Als je op zoek bent naar rieten manden kom je tot de ontdekking dat je nogal wat keuzes hebt. Rieten manden heb je namelijk in uiteenlopende maten en vormen. Ga je voor een mooi rechthoekig model of wil je juist een ronde mand gebruiken. Zoek je bijvoorbeeld een mand met een binnenkant van stof of zoek je juist een mand van riet met een deksel? In dat opzicht kun je volop keuzes maken en de manden kiezen die je het mooist vindt en die ook nog eens bij je interieur passen.

Waarom zijn rieten manden handig en populair?

In welk interieur komen rieten manden het beste tot zijn recht?

Rieten manden zijn van een natuurlijk materiaal gemaakt. Dat kan van riet zijn of van rotan. Omdat het een natuurlijke tint is komt riet ook het beste tot zijn recht in bijvoorbeeld een landelijk interieur. Zachte tinten, textiel met bloemetjespatronen en houten accenten zijn uitstekend te combineren met riet. Een rieten mand zou ook perfect passen in een interieur in een Scandinavische of een Bohemian stijl. Omdat natuurlijke materialen ook bij deze stijlen veelvuldig worden gebruikt.

Waarom is riet zo populair?

Riet is een materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt en het is dan ook immens populair. Bij talloze meubelzaken en warenhuizen en zelfs op het internet heb je een keuze uit honderden verschillende rieten manden. Niet alleen manden van riet zijn in trek, maar ook woonaccessoires zoals lampenkappen en zelfs meubilair van riet zijn populaire producten. Te danken aan het natuurlijk materiaal waar de accessoires en meubels van zijn gemaakt. Omdat steeds meer mensen voor een landelijk of Scandinavisch interieur kiezen, is de keuze voor rieten woonaccessoires en meubels ook logisch. Omdat deze simpelweg het beste bij deze stijlen passen. 

Waarom zijn rieten manden handig en populair?

Welke rieten mand is de beste keuze?

De rieten manden die je kiest moeten stevig en mooi zijn en in veel gevallen kun je dan het beste kiezen voor een mand van rotan in plaats van riet. Rotan lijkt op riet, maar is van een sterkere liaan gemaakt en gaat ook veel langer mee. Omdat het ook steviger is kun je in rieten manden veel opbergen. Nu is het zo dat een mand van rotan vaak ook een rieten mand wordt genoemd, omdat deze term simpelweg het bekendste is.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.