Waar moet je op letten als je een loopkar wilt kopen?

Een loopkar is een handig product voor als je kinderen hebt. En dan specifiek baby’s en peuters die bezig zijn met het leren lopen. Een loopkar helpt ze namelijk om te leren lopen. Ze hebben houvast terwijl ze hun eerste stapjes zetten. Het helpt kinderen met het vinden van balans en ze kunnen ook nog eens behoorlijke afstanden afleggen. Dus je moet jezelf daar wel van bewust zijn als je jouw kindje een loopkar geeft. Maar een loopkar is veel meer dan alleen een hulpstuk voor kinderen die leren lopen. In onze blog vertellen we hier meer over.

De keuze is reuze

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte loopkar voor je kindje kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is en wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Van welke materialen moet een loopkar zijn gemaakt en wil je een simpele variant of een exemplaar met toeters en bellen? En natuurlijk moet de loopkar ook wel voor jouw kindje geschikt zijn. Daarom is er ook een regel en dat is dat je altijd een loopkar moet kiezen die voor de leeftijdscategorie van jouw kindje geschikt is. 

Van simpele tot kleurrijke loopkarren

Loopkarren kun je in simpele tot kleurrijke varianten verkrijgen en de meest kleurrijke varianten bevatten figuurtjes en leuke tekeningen in felle kleurtjes. Die zijn een stuk vrolijker dan de ietwat saaie loopkarren van hout. Een klein nadeel is dat deze loopkarren doorgaans van plastic zijn gemaakt en plastic is natuurlijk geen duurzaam materiaal. Dat houdt in dat de loopkar niet van milieuvriendelijk materiaal is gemaakt, maar er is ook een kans aanwezig dat het product veel sneller kapot gaat. Hout is daarentegen een veel duurzamer materiaal waar je kindje ook nog eens veel langer plezier van kan hebben.

Waar moet je op letten als je een loopkar wilt kopen?

Simpele loopkar

Een simpele loopkar is feitelijk niets meer dan een constructie op wieltjes en met een beugel waar een kind zich aan vast kan houden. Deze varianten zijn simpel, maar effectief. Je kindje heeft namelijk de volledige focus op de bezigheid waar hij of zij mee bezig is en dat is namelijk leren lopen! Met een loopkar vol met prulletjes en dingetjes die geluid maken of licht geven kan de concentratie ernstig worden verstoord. Ondanks dat het kindje wel veel meer plezier beleeft aan dergelijke loopkarren. 

Uitgebreide loopkar

Een uitgebreide loopkar heeft vaak ook educatief speelgoed aan boord en dat maakt het product ook multifunctioneel. Het product hoeft niet alleen gebruikt te worden als het kindje wilt leren lopen, maar ze kunnen er ook mee spelen. Leuke figuurtjes maken geluid en/of geven licht en ze moeten leuke puzzeltjes met kleurtjes en figuurtjes oplossen. Er zijn ook loopkarren met bijvoorbeeld een krijtbord zodat het kind erop kan tekenen en je hebt zelfs loopkarren met een zitvlak. Dan kan het kind zich ook voortbewegen als hij er op gaat zitten. Vaak bevatten deze karren ook nog eens een compartiment waar je spulletjes en speelgoed in kunt opbergen. Veel van deze karren worden ook geleverd met bijvoorbeeld een assortiment aan kleurrijke bouwblokken.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.