Spiegeltjes, spiegeltjes aan de wand en op nog meer leuke plekjes in het huis

Spiegels zijn onmisbaar binnen het huishouden, want ze hebben meerdere functies. Spiegels zorgen er natuurlijk voor dat je naar jezelf kunt kijken en kunt beoordelen of je outfit wel leuk staat of je haar wel goed zit. Spiegels kunnen een kamer ook ruimtelijker laten lijken. Daarom zien we spiegels ook steeds vaker terug in kleinere huishoudens. Een ander groot voordeel is dat spiegeltjes in ieder interieur passen en volop te combineren zijn. Of je nu een modern, industrieel of landelijk interieur hebt. In onze blog vertellen we meer over spiegeltjes en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Hoe werken spiegeltjes?

Spiegeltjes werken vrij simpel. Het is glaswerk en tussen de twee glasplaten wordt een dun laagje metaal aangebracht. Het metaal zorgt voor de weerspiegeling die je dus ziet. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Door deze eenvoudige techniek kunnen spiegels uiteenlopende vormen en maten hebben en doorgaans worden spiegels in een mooie lijst geplaatst. De lijst bepaalt uiteindelijk in welk interieur de spiegeltjes het beste tot hun recht komen.

Voor iedere ruimte zijn er spiegeltjes verkrijgbaar

Wil je meer ruimte in de hal creëren, heb je een spiegel in de badkamer of wil je een mooie spiegel in de woonkamer ophangen? Vrijwel alles is mogelijk! Spiegels zijn er in uiteenlopende vormen en maten en de vorm en de maat van een spiegel hangt af van hoeveel ruimte je hebt en wat je ermee wilt doen. Wil je de woonkamer een stuk ruimtelijker laten lijken? Dan kun je het beste een iets grotere spiegel aan de muur hangen, maar je zou ook een verzameling van kleine spiegeltjes kunnen ophangen. Met als groot voordeel dat deze verzameling van spiegeltjes een mooi en speels effect geven.

Spiegeltjes, spiegeltjes aan de wand en op nog meer leuke plekjes in het huis

Spiegeltjes voor verzorging

Spiegeltjes zijn ook handig als je jezelf wilt verzorgen. Je hebt kleine handzame spiegeltjes voor als je make-up wilt aanbrengen of als je jezelf wilt scheren. Vaak heb je speciale scheerspiegels met een mechanisme zodat je de spiegeltjes niet vast hoeft te houden terwijl je jezelf aan het scheren bent. Super handig natuurlijk! Ook make-up spiegels zijn bijvoorbeeld op een standaard en zelfs met ingebouwd licht verkrijgbaar. Ideaal als je jezelf in een iets donkere ruimte jezelf wilt opmaken en ook je handen vrij wilt hebben.

Verschillende stijlen

Spiegels zijn niet alleen in verschillende vormen, maar ook in verschillende stijlen verkrijgbaar. In minimalistische interieurs wordt vaak gekozen voor een spiegel zonder lijst, maar in landelijke, moderne en klassieke interieurs bepaalt de lijst hoe goed de spiegel in het interieur past. Spiegellijsten heb je evenals de spiegels zelf in verschillende maten, kleuren en ze worden ook nog eens van uiteenlopende materialen gemaakt. Zoek je een mooie spiegel voor bijvoorbeeld in een landelijk interieur? Ga dan voor een wat grotere spiegel of kleinere spiegeltjes met een brocante lijst. Of ga voor een spiegel met een strakke zwarte lijst van ijzer of aluminium als je een spiegel in een modern interieur wilt ophangen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.