Wanneer koop je gezichtsolie en hoe breng je het aan?

We worden ouder en dat heeft effect op hoe we ons voelen en hoe we eruit zien. Onze huid wordt bijvoorbeeld veel droger, omdat ons lichaam op latere leeftijd veel minder olie produceert. En olie is belangrijk om de huid jong en gehydrateerd te houden. Een goed gehydrateerde huid zorgt voor minder rimpels en andere imperfecties die ook als storend kunnen worden ervaren. Een gezichtsolie is dan de oplossing, want met deze olie kun je jouw huid goed verzorgen en het verouderingsproces vertragen. In onze blog vertellen we er meer over.

Voor vrouwen en mannen

Laten we eerst beginnen met een misverstand. Veel mensen denken nog altijd dat gezichtsolie voor vrouwen is, maar mannen worden evengoed ouder. En ook zij maken minder olie aan en daardoor droogt de huid dus sneller uit. Er zijn dus ook gezichtsoliën voor mannen verkrijgbaar en hier rust ook al lang niet meer een taboe op. Mannen verzorgen zichzelf net zo goed als vrouwen en willen evenals de vrouwen ook goed voor de dag komen. Een gezichtsolie kan daar zeker bij helpen.

Gezichtsolie kopen? Ken je huidtype!

Niet iedere gezichtsolie is geschikt en als je op zoek gaat naar een olie kom je ook tot de ontdekking dat de keuze enorm is. En dat is logisch, omdat iedereen een andere huidtype heeft. Je moet jezelf wel bewust zijn van je huidtype voordat je een aankoop doet. Voor een vette huid is bijvoorbeeld de jojoba-olie de beste keuze terwijl mensen met acne beter kunnen kiezen voor een granaatappel olie. Zachte amandelolie helpt weer ontzettend goed als je last hebt van een extreem droge huid. Terwijl Borageolie weer de betere keuze is als je op zoek bent naar een gezichtsolie die de veroudering van de huid tegenwerkt.

Wanneer koop je gezichtsolie en hoe breng je het aan?

Wanneer breng je gezichtsolie aan?

Gezichtsolie breng je aan op het moment dat je bijvoorbeeld je make-up hebt verwijderd. Dus in de avond is het aanbrengen van een gezichtsolie een uitstekend idee. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Je kunt het beste ook eerst even je gezicht wassen voordat je de olie aanbrengt. Gezichtsolie kun je ook in de ochtend aanbrengen, maar ook hier geldt de regel dat het niet bij iedere olie mogelijk is. Daarom is het ook belangrijk om de bijsluiters te lezen en de instructies nauwkeurig op te volgen. Zo bereik je ook het beste resultaat.

Gezichtsolie of crème?

De eeuwige vraag is of het beter is om gezichtsolie of -crème te gebruiken en daar is geen eenduidig antwoord op. De één is gecharmeerd van de werking van gezichtscreme terwijl de ander juist gezichtsolie prefereert. Er zit wel verschil in de schoonheidsproducten, want een crème bevat vaak meer ingrediënten dan olie en die kunnen weer helpen bij bijvoorbeeld het verjongen en soepeler maken van de huid. Olie wordt daarentegen weer veel beter door de poriën opgenomen en kunnen ontstekingsremmende middelen bevatten. Welke is dan beter? Dat is moeilijk te zeggen, maar het is wel een feit dat een gezichtsolie geschikt is voor het hydrateren en het versoepelen van de huid en dat bepaalde varianten ook nog eens kunnen zorgen voor het tegenwerken van het verouderingsproces.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.