Dit moet je weten over de robot dweil

Dweilen is een klusje dat we moeten doen als we bijvoorbeeld een laminaatvloer, houten vloer, tegels of PVC hebben liggen. Bij tapijt en vloerbedekking is dweilen niet mogelijk en dus ook niet nodig. Dan heb je weer veel meer baat bij bijvoorbeeld een robot stofzuiger. Die de vloer automatisch schoonmaakt. Een robot dweil heeft feitelijk dezelfde functie, maar gaat tegelijkertijd ook een stapje verder. Want het product reinigt de vloer grondig met water en eventueel met sop. Wil je meer weten over de robot dweil? In onze blog vertellen we meer over het product en waarom de aanschaf een goed idee is.

Wat is een robot dweil?

De robot dweil is wat de naam doet vermoeden. Een automatische dweil die de vloer reinigt. Zonder dat je zelf met een emmer sop en een mop aan de slag moet. Tijdens zijn werkzaamheden kun je gewoon op de bank blijven zitten of doorwerken als je thuis werkt. Het werkt hetzelfde als een robotstofzuiger, maar de robot dweilt in plaats van dat het vuil opzuigt. Robot dweilen werken automatisch en op een accu en ze zijn op afstand te bedienen met een app. Daar vertellen we later iets meer over. Daarnaast keert een robot dweil ook automatisch terug naar zijn laadpunt als het water op is of als de klus geklaard is.

Een misvatting over deze producten

Veel consumenten denken dat een robotstofzuiger of een dweil een overbodige luxueuze is, omdat ze bijvoorbeeld een kleine oppervlakte hebben. Terwijl anderen denken dat deze producten alleen het beste tot hun recht komen als je grote kamers hebt. Maar niets is minder waar! Feitelijk is een robot dweil voor ieder huishouden geschikt. Of je nu een woning met 3 etages en 6 slaapkamers hebt of wanneer je in een appartement met een oppervlakte van 80m2 woont. Natuurlijk is het wel een luxueuze product, maar waarom zou je jezelf in het zweet werken als dat helemaal niet hoeft?

Dit moet je weten over de robot dweil

Hoe kies je de beste robot dweil?

Nu wil je een dweil robot aanschaffen en dat is zeker geen verkeerde beslissing. Een dweil robot kan volledig geautomatiseerd je kamers reinigen en ervoor zorgen dat het lekker fris ruikt en dat de vloer schoon is. Desalniettemin zijn er wel een paar zaken waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen. Want het ene product is de andere niet en de keuze is enorm. Ook de prijsverschillen lopen enorm uiteen en dat is vooral te wijten aan de kwaliteit, maar ook aan de functionaliteiten van een product.

Kies een product met een grote accucapaciteit

Het eerste waar je op moet letten wanneer je een product koopt is hoe het gesteld is met de accucapaciteit. Houdt er rekening mee dat de robot dweil wel even bezig is om het huis goed schoon te maken en je kunt dus het beste kijken naar robots die een accucapaciteit van 90 minuten of meer hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat de robot automatisch huiswaarts keert – feitelijk terugkeert naar het laadpunt – als de accu bijna leeg is. Na het opladen hervat de robot dan het programma.

Dit moet je weten over de robot dweil

Kies een robot dweil met obstakels sensoren

Je huis zit vol met obstakels. Van plantenbakken op de grond tot aan drempels en van vloerkleden tot aan de poten van een eetkamerstoel. Een robot dweil met obstakels sensoren kan deze obstakels ontwijken en eromheen werken. Zo worden zelfs de moeilijkste plekjes bereikt en niets overgeslagen. Het is ook handig om voor een product te kiezen met de zogenaamde map-functie. Met behulp van sensoren wordt de oppervlakte digitaal gemeten en in het geheugen van de robot opgenomen. Zodat hij de kamers leert kennen en dus ook geen plekjes overslaat. Robots zonder deze functie staan erom bekend dat ze niet 100% effectief zijn.

Een robot met meerdere programma’s

De laatste tip is om te kijken naar een robot dweil die meerdere dweil programma’s heeft. Een laminaatvloer heeft immers een andere behandeling nodig dan bijvoorbeeld de tegelvloer in een toilet, badkamer of een keuken. Waar het ook nog eens smeriger kan zijn dan bijvoorbeeld in een slaapkamer. Met verschillende programma’s kan de robot iedere klus aan en heb je optimaal profijt van je aankoop.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.