Hoe eenvoudig is het monteren van een radiator ombouw magneet?

Radiatoren zijn nu eenmaal niet de meest sexy producten die in een woning staan. Vaak zijn deze al gemonteerd wanneer je een huis huurt of koopt en het vervangen van de oudere radiatoren voor moderne radiatoren is ook een dure grap. Niet onmogelijk natuurlijk. Er zijn immers genoeg mooie en stijlvol ontworpen radiatoren verkrijgbaar. Een makkelijkere en goedkopere oplossing is om de radiatoren van een ombouw te voorzien. Hoe dat werkt en hoe eenvoudig het monteren van een radiator ombouw magneet is, vertellen wij in onze blog.

Wat is een radiatorombouw?

Een radiatorombouw is feitelijk niets meer of minder dan een ombouw die je rondom de radiator plaatst. Met als doel om de radiator te verbergen. In plaats van het vervangen van de volledige radiator kies je voor een makkelijkere en goedkopere oplossing terwijl het resultaat er niet minder om is. Het doel is immers om de lelijke radiator te verbergen en met een radiatorombouw slaag je daar prima in. Creatieve thuisklussers kunnen met de nodige gereedschappen en materialen een mooie oplossing creëren terwijl de mensen die iets minder handig zijn bij een bouwmarkt een complete ombouwset kunnen aanschaffen.

Voor als je het zelf wilt doen

Wanneer je zelf een mooie ombouw wilt maken heb je niet alleen de nodige gereedschappen nodig, maar ook de materialen. De meeste mensen kiezen voor een ombouw van hout en dat neemt ook gelijk de eerste uitdaging met zich mee. Want hout is gevoelig voor warmte en temperatuurverschillen. Het kan uitzetten, krimpen, kromtrekken en zelfs gaan splijten. Dan moet je weer van voor af aan beginnen. Wanneer je materialen kiest is het slim om te kiezen voor MDF. MDF is namelijk minder gevoelig voor temperatuurverschillen, trekt niet snel krom en is ook nog eens mooi af te werken met bijvoorbeeld een mooie verflaag.

Hoe eenvoudig is het monteren van een radiator ombouw magneet?

Complete sets inclusief radiator ombouw magneet

Mensen die minder creatief zijn doen er slim aan om een complete ombouwset bij een bouwmarkt of een online specialist aan te schaffen, want dan koop je een compleet pakket en hoef je alleen nog maar de instructies te volgen. Het wordt nog makkelijk als je bijvoorbeeld kiest voor een radiator ombouw magneet, want deze ombouwen worden met behulp van magneten gemonteerd. Er komt geen schroef of boormachine bij kijken en dat is voor veel mensen die niet zo handig zijn een uitkomst. Het is feitelijk een kwestie van plaatsen en los laten en je radiator ombouw magneet zit er binnen een handomdraai op.

Nog meer voordelen van een radiator ombouw magneet

Andere voordelen zijn bijvoorbeeld de keuze uit verschillende materialen. Als je zelf aan de slag gaat is hout – of zoals geschreven MDF – de meest verstandige en makkelijke keuze, maar bij een complete set zou je ook kunnen kiezen voor een ombouw van een ander materiaal, zoals metaal of aluminium. Zelfs plexiglas is een optie. Met deze complete pakketten kun je de radiator een veel luxueuzere uitstraling geven en je verstopt de lelijke oude radiator als je dat wilt.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.