Verleng je woning met een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is een droom van veel mensen. Je huis wordt als het ware verlengd naar de tuin, zodat je het hele jaar door ook van je tuin kunt genieten. Er zijn verschillende terrasoverkappingen, zodat er altijd wel iets is wat bij je past. Je leest er hier alles over.

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping heeft veel voordelen. Zo kun je ook met slechter en kouder weer in de tuin zitten, mét de luxe van binnen. De terrasoverkapping houdt je warm en droog, terwijl je gezellig buiten kunt zitten. Je zorgt voor extra woningruimte, je bent onafhankelijk van het seizoen én je hebt kans op een hogere taxatiewaarde van je woning.

Welke terrasoverkapping kies ik?

Er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen met elk hun eigen aspecten. We geven hieronder verdere informatie over de meest gebouwde terrasoverkappingen

Aluminium terrasoverkapping

Een aluminium terrasoverkapping is bestand tegen alle weersomstandigheden en is makkelijk in het onderhoud.  De overkapping bestaat uit een aantal aluminium palen met een dak. Eventueel kun je er ook voor kiezen om wanden te plaatsen, zodat de wind wordt tegengehouden. Meestal wordt er voor een glazen dak gekozen, maar je kunt ook kiezen voor een dak met polycarbonaatplaten. Dit is een zeer stevig materiaal die UV-straling tegenhoudt. Ze zijn slagvast, waardoor er een hele kleine kans is op schade bij bijvoorbeeld hagel of storm.  

Tuinkamer

Een tuinkamer is een afsluitbare terrasoverkapping. Dit is een terrasoverkapping met schuifwanden, waardoor je ook in de herfst en winter lekker buiten kunt zitten. Je voegt écht een extra kamer toe aan je huis. Vaak zijn de wanden van glas, zodat je voor je gevoel wel in de tuin zit. Je kunt gegarandeerd windvrij en beschermd tegen de regen genieten van je tuin. Vaak wordt een tuinkamer verward met een serre, maar een serre is een onderdeel ván je woning terwijl een tuinkamer áán je huis wordt gebouwd. De gevel wordt bij een serre wel verplaatst en bij een tuinkamer of terrasoverkapping blijft de gevel op zijn plaats.  

Lamellen overkapping

Met een lamellen overkapping bepaal je zelf hoeveel lichtinval je wilt hebben. Zodra het gaat regenen, kun je met een afstandsbediening de lamellen sluiten. Schijnt het zonnetje lekker en wil je wat meer zonlicht hebben? Dan schuif je de lamellen weer een stukje open. 

Overkapping met een vouwdak

Tenslotte is er nog de overkapping met een vouwdak. Het grootste voordeel van een vouwdak is de flexibiliteit die je hebt. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer het dak helemaal open, half open of juist helemaal gesloten is. Je kut hiermee de mate van schaduw en lichtinval bepalen bij zonnig weer, maar ook lekker droog zitten als het begint te regenen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.