Volgend jaar op stookkosten besparen? Dit kun je doen!

De winter is op zijn einde en dat betekent ook dat de dure maanden eindelijk afgelopen zijn. Misschien kun jij in huis wel al zonder verwarming toe. Heb je dit jaar iets meer voor je gas moeten betalen dan gehoopt? Begin op tijd met aanpassingen, zodat je komende winter een hoop kunt besparen. Dit kun jij doen om komend najaar op stookkosten te besparen.

Een nieuwe cv-ketel

Een cv-ketel in slechte staat werkt niet heel energie-efficiënt. Daarom is het belangrijk om regelmatig naar de ketel te laten kijken door de intallateur en is het in sommige gevallen verstandig om te kiezen voor een nieuwe en zuinigere ketel, bijvoorbeeld van cvkoopjes.nl. Kijk met jouw installateur of een energie-adviseur naar de mogelijkheden. Misschien kan je bij jou in huis zelfs helemaal van het gas af!

Isolatie onder handen nemen

Je kunt je huis wel warm stoken, maar als die warmte ook weer direct naar buiten verdwijnt, blijf je natuurlijk bezig. Zeker als je in een wat ouder huis woont, kan het geen kwaad om eens met een adviseur naar de isolatie te kijken. Misschien heb jij bijvoorbeeld nog geen dubbel glas. Dakisolatie is gemakkelijk zelf te leggen. Voor isolatie in de vloer of spouwmuur heb je vaak wel een professional nodig. Ook loont het om op zoek te gaan naar tochtende gaten en kieren in huis en deze te dichten.

Slim spelen met temperatuur

Ga een beetje slim om met de thermostaat. Zo kun je de temperatuur bijvoorbeeld standaard een graadje lager zetten dan je gewend bent. Dat verschilt een beetje in comfort, maar je kan altijd een trui aantrekken en je ziet het aan het eind van de maand absoluut terug op je rekening. Zet de thermostaat niet pas laag op het moment dat je gaat slapen. Dat kan je rustig al een uurtje eerder doen.

Kleine dingen, groot verschil

Er zijn nog een aantal kleine dingen die je kunt doen die wel een groot verschil maken voor de warmte in huis. Zo hebben vloerkleden en gordijnen een isolerend effect. Met een kleed op de vloer verdwijnt de warmte minder makkelijk door de grond en met gordijnen minder makkelijk via het raam. Ook kan het helpen om zogenoemd radiatorfolie achter de verwarming te plakken. Dit weerkaatst de warmte van je radiator, waardoor het in de ruimte terechtkomt in plaats van dat het naar buiten verdwijnt.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.