4 manieren om je bedrijf te promoten

Ben je nog niet al te lang voor jezelf begonnen en kun je nog wel wat meer klanten gebruiken? Ga dan aan de slag met de promotie van je bedrijf. Als startende ondernemer kan het lastig zijn om hier een begin mee te maken. Daarom bieden wij je de helpende hand door 4 manieren op een rijtje te zetten om je bedrijf te promoten.

1) Maak reclame

Als het over promoten van een bedrijf hebben, denkt de gemiddelde ondernemer al snel aan reclame maken. Dit is sinds jaar en dag een veelgebruikte manier om een bedrijf te promoten. Tegenwoordig werkt dit nog steeds. Wil je reclame maken voor je bedrijf? Dan kun je een advertentie plaatsen in een lokaal medium of een lokale sportclub sponsoren.

In plaats van de hierboven genoemde manieren kun jij je bedrijf ook online promoten. Dit kun je bijvoorbeeld doen via sociale media. Maak bijvoorbeeld een Facebook-, Instagram- of TikTok-advertentie waarin jij je bedrijf onder de aandacht brengt. Daarnaast kun je gebruik maken van Google Ads om je bedrijf te promoten. Kies je voor online reclame maken? Dan is het wel handig als je ook een eigen website hebt om naartoe te linken. Potentiële klanten kunnen hier dan meer lezen over je bedrijf en producten en/of diensten afnemen.

2) Organiseer een leuke actie

Wie zijn bedrijf wil promoten, kan er ook voor kiezen om een leuke actie te bedenken. Als er iets gratis te krijgen valt, zijn de meeste Nederlanders er immers als de kippen bij. Denk er daarom eens over na om gratis monsters weg te geven van een product dat je verkoopt. Je laat mensen op deze manier kennismaken met je product(en) zonder dat zij hier kosten voor maken. Bevalt het product ze? Dan nemen ze in de toekomst misschien wel één of meerdere producten af.

3) Ga op een beurs staan

Wil jij je bedrijf onder de aandacht brengen bij een groter publiek? Dan kan het interessant zijn om op een beurs te gaan staan. Doordat er vaak veel mensen op een beurs afkomen, kun jij je producten en/of diensten onder de aandacht brengen. Dit kan je uiteindelijk nieuwe klanten opleveren. Vergeet niet om iets mee te nemen wat je weg kunt geven aan geïnteresseerden. Laat van tevoren bijvoorbeeld pennen, kladblokken of aanstekers bedrukken met de naam van je bedrijf. Ontvangers worden dan telkens aan jouw bedrijf herinnerd als ze het product gebruiken.

4) Zet relatiegeschenken in

Relatiegeschenken kunnen je ook helpen bij het promoten van je bedrijf. Deze geschenken kun je bijvoorbeeld geven aan particulieren en/of ondernemers die nu al klant bij je zijn. Als je dit slim aanpakt, kun je er zelfs voor zorgen dat zij reclame maken voor je bedrijf. Laat bijvoorbeeld een grote tas bedrukken met het logo en de gegevens van je onderneming. Nemen zij deze mee op vakantie of naar de sportvereniging? Dan komen anderen ook in aanraking met je bedrijf. Door deze indirecte vorm van reclame kunnen andere mensen uiteindelijk ook klant van jouw bedrijf worden.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.