Alles over het telefoonnummer 31 [+31]

Het telefoonnummer 31 is een veelvoorkomend nummer in Nederland. Veel mensen hebben vragen over dit nummer en wat het betekent. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen en geven we nuttige informatie over het telefoonnummer 31.

Inhoudsopgave

Wat betekent 31 bij een telefoonnummer?

+31 is de internationale landcode voor Nederland en geeft aan dat het telefoonnummer in Nederland is geregistreerd. Als je een telefoonnummer ziet dat begint met +31, kun je er zeker van zijn dat het afkomstig is uit Nederland.

Is +31 hetzelfde als 06?

Nee, +31 en 06 zijn verschillende codes die worden gebruikt in Nederlandse telefoonnummers. +31 is de landcode voor Nederland, terwijl 06 de landcode is voor Nederlandse mobiele telefoons. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen deze twee codes bij het invoeren van telefoonnummers.

Hoe schrijf je een telefoonnummer met +31?

Een telefoonnummer met +31 moet worden geschreven als “+31” gevolgd door het telefoonnummer zonder spaties of punten. Bijvoorbeeld: +31123456789. Dit zorgt ervoor dat het nummer correct wordt geïdentificeerd als een Nederlands nummer.

Wat moet je na +31 invullen?

Na +31 moet je het daadwerkelijke telefoonnummer invullen, inclusief de landcode. Het telefoonnummer moet worden geschreven zonder spaties of punten om verwarring te voorkomen.

Wat betekent het telefoonnummer 31?

Het telefoonnummer 31 op zichzelf is geen volledig telefoonnummer, maar het is de landcode voor Nederland. Dit betekent dat het telefoonnummer uit Nederland komt als het begint met +31. Het telefoonnummer 31 zonder de plus geeft aan dat het een telefoonnummer binnen Nederland is.

Wat zijn de meest voorkomende redenen om een telefoonnummer 31 te bellen?

Mensen bellen vaak telefoonnummers met de landcode +31 om contact op te nemen met verschillende instanties en organisaties in Nederland. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen om een telefoonnummer met +31 te bellen:

 • Bedrijven in Nederland
 • Overheidsinstanties in Nederland
 • Onderwijsinstellingen in Nederland
 • Banken in Nederland
 • Ziekenhuizen en zorgverleners in Nederland

Hoe weet ik of een telefoonnummer 31 betrouwbaar is?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om te bepalen of een telefoonnummer 31 betrouwbaar is:

 • Zoek informatie over het bedrijf op het internet
 • Check of het telefoonnummer bekend is bij mensen in je omgeving
 • Kijk of het bedrijf een professionele website heeft
 • Weiger onbekende oproepen van het telefoonnummer 31

Wat te doen als ik een onbekend telefoonnummer 31 ontvang?

Als je een onbekend telefoonnummer 31 ontvangt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Hieronder staan een aantal stappen die je kunt ondernemen:

 • Neem niet op als je het nummer niet herkent
 • Check of het nummer bekend is bij mensen in je omgeving
 • Zoek informatie over het nummer op het internet
 • Blokkeer het nummer als het een verdachte oproep was

Wat te doen als ik een ongewenste telefoonoproepen van het telefoonnummer 31 ontvang?

Als je ongewenste telefoonoproepen van het telefoonnummer 31 ontvangt, is het belangrijk om de volgende stappen te ondernemen:

 • Meld de oproepen bij de politie als het om bedreigingen gaat
 • Blokkeer het nummer op je telefoon
 • Meld de oproepen bij je telefoonprovider
 • Meld de ongewenste oproepen bij je telefoonprovider om hun aandacht te vestigen op het probleem.

Hoe kan ik telefoonnummer 31 blokkeren op mijn telefoon?

Het blokkeren van het telefoonnummer 31 op je telefoon is afhankelijk van het type telefoon en het besturingssysteem dat je gebruikt. Hieronder vind je een aantal stappen voor de meest populaire telefoons:

 • iPhone: Ga naar “Instellingen” > “Telefoon” > “Blokkeer/meld ongewenste oproepen” > Voeg het telefoonnummer toe aan de lijst met geblokkeerde nummers.
Telefoonnummer 31 blokkeren iPhone
 • Android: Ga naar “Instellingen” > “Belinstellingen” > “Geblokkeerde oproepen” > Voeg het telefoonnummer toe aan de lijst met geblokkeerde nummers.
telefoonnummer 31 blokkeren Android

Heb je ons artikel Landnummer 49, welk land begint hiermee? [+49] al gelezen? Hierin leggen we je uit om welk landnummer het gaat!

Veelgestelde vragen over telefoonnummer 31

Kan ik een telefoonnummer 31 uit het buitenland bellen?

Ja, als het telefoonnummer begint met +31, dan betekent het dat het uit Nederland komt en kun je het nummer uit het buitenland bellen.

Hoe weet ik of een telefoonnummer 31 echt is?

Je kunt informatie over het telefoonnummer opzoeken op het internet en kijken of het nummer bekend is bij mensen in je omgeving. Als het nummer onbekend is, is het verstandig om voorzichtig te zijn en de oproep niet op te nemen.

Wat moet ik doen als ik ongewenste telefoonoproepen van telefoonnummer 31 ontvang?

Je kunt de oproepen melden bij de politie als het om bedreigingen gaat, het nummer blokkeren op je telefoon en de oproepen melden bij je telefoonprovider.

Heb je ons artikel over Snapreeks weg al gelezen? We geven je tips wat je moet doen wanneer dit het geval is of hoe je dit juist kan verwijderen. Ga snel naar Snapreeks weg? Alles wat je moet weten over snapreeksen [2023].

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.