Verlichting in de slaapkamer: zo pak je het aan

De slaapkamer is een plaats van rust en om de juiste sfeer in de slaapkamer voor elkaar te krijgen, is de juiste verlichting ontzettend belangrijk. Kijk bijvoorbeeld eens op ledworld.nl. Zo pak je de verlichting in de slaapkamer het best aan!

Rust

In de slaapkamer is het ontzettend belangrijk dat jij de gelegenheid krijgt om tot rust te komen. Je wilt het licht dus niet te fel en ook de mogelijkheid hebben om het wat te dimmen. Kies dus voor peertjes die een wat geler en minder fel licht uitzenden. Een plafondlamp met dimfunctie is een ontzettend goed idee.

Basisverlichting

Het verlichten van een ruimte begint bij de basisverlichting. Het licht dat je even snel aan knipt wanneer je je in de ochtend aankleedt of even iets moet pakken in de slaapkamer. In het geval van de slaapkamer is dit meestal een mooie plafondlamp boven het bed. Ga voor een lampenkap in bijvoorbeeld gebroken wit, omdat dit het licht in de slaapkamer wat zachter kan maken.

Nachtlampjes

Als je voor je gaat slapen nog even wilt lezen, of midden in de nacht ineens wakker wordt, is het fijn als je een nachtlampje hebt dat je even snel aan kunt knippen vanuit je bed. Ga voor een schattig bureaulampje op het nachtkastje naast je bed, of kies voor niet al te felle spots aan de muur.

Donkere hoekjes opvullen

Donkere hoekjes in de slaapkamer kun je opvullen met wat extra verlichting. Denk hierbij aan een mooie schemerlamp in hoek, een extra bureaulampje op bijvoorbeeld een bureau of kaptafel, of een mooie grondlamp naast de kledingkast. Door de basisverlichting in de slaapkamer aan te vullen met wat extra verlichting, creëer je een heerlijk rustgevende en sfeervolle eenheid van licht in jouw slaapkamer.

Gezelligheid creëren

Doordeweeks is het heerlijk om al wat eerder in bed te kruipen om bijvoorbeeld samen nog even te kletsen of lekker lang in een boek te lezen. Het is fijn als je dan alvast tot rust kunt komen door de basisverlichting uit te zetten en gebruik te maken van de sfeerverlichting. Ook kun je met wat extra lampjes, die behalve sfeer niet echt een functie hebben, de ruimte opleuken. Denk hierbij aan lichtslingers aan de muur, leuke neonlampen of gezellige kaarsen. Geurkaarsen met de geur van lavendel of vanille zijn nog eens extra rustgevend in de slaapkamer.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.