Het juiste gereedschap voor de beginnende klusser

Woon jij net op jezelf, woon je niet langer met een partner, of heb je gewoon altijd meer willen klussen, maar weet je niet waar te beginnen? Als beginnende klusser is het soms lastig in te schatten wat je allemaal nodig hebt. Ga jij je eerste gereedschap kopen? Wij helpen je in dit artikel op weg!

Los kopen of in kit?

Je kunt ervoor kiezen om al je verschillende gereedschappen los te kopen, of te gaan voor een standaard kit. Voor een beginnende klusser is een dergelijke kit ontzettend handig, omdat je alles wat je nodig hebt in één koffer hebt, waar je het ook nog eens makkelijk in kunt opbergen. Er zijn verschillende keuzes in hoe uitgebreid jij je kit wil hebben. Wanneer je een wat fanatieker klusser bent, ontwikkel je op termijn bepaalde eisen, waardoor je misschien losse items zult bijkopen.

Wat heb je nodig?

Als beginnende klusser zijn een aantal dingen echt onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een goede boormachine, een hamer, schroevendraaiers en pluggen en schroeven. Ook zijn een goed potlood, een rolmaat, een waterpas en een winkelhaak aan te raden. Met een handig standaard tangenset kun je veel klussen snel aanpakken. Verder is het een slim idee om een uitgebreide set ringsleutels aan te schaffen en te zorgen dat je een handig zakmes hebt.

Waar koop je het?

Tegenwoordig is alles overal te koop en dat geldt ook voor gereedschap. Het hangt er een beetje vanaf hoe kieskeurig je bent. Gereedschap kun je natuurlijk altijd kopen bij de bouwmarkt of in speciaalzaken. Hier kun je het gereedschap even in handen nemen en je laten adviseren. Als je minder eisen hebt, hebben ze bij veel warenhuizen ook standaard gereedschap sets en veel kwalitatief gereedschap is natuurlijk ook online te koop.

Prijs en kwaliteit

Gereedschap is niet heel erg onderhevig aan trend en daarom betekent in de meeste gevallen: duurder is beter. Laat je adviseren door iemand in een speciaalzaak of bouwmarkt als je twijfelt. De werknemers daar kunnen vaak ontzettend goed vertellen welk merk en welke spullen voor welke klussen de beste kwaliteit leveren. Hoe duur en kwalitatief jouw gereedschap moet zijn, hangt heel erg af van de plannen die je met het gereedschap hebt. Als je een ambitieus doe-het-zelf-plan hebt, is het aan te raden om voor een echt kwalitatief gereedschapsset te gaan. Wil je gewoon zo nu en dan kleine klusjes in huis aanpakken: dan kun je best voor het goedkopere broertje gaan.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.