Hondenijs helpt bij verkoelen en het wisselen van tandjes

Wanneer het warm weer is gaat een ijsje er altijd wel in. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook zeker voor onze trouw viervoeter. Honden kunnen het in de zomer enorm warm hebben en dan is verkoeling wel op zijn plaats. Heerlijk hondenijs kan helpen om je hond te verkoelen. Dit zijn ijskoude snacks die je hond kan eten en bevatten dan ook smaken waar je hond gek op is! Hondenijs heeft nog een andere functie, want ze kunnen ook helpen als je puppy tandjes aan het wisselen is. Dan zorgt de verkoelende snack voor wat verlichting als je hondje pijn heeft.

Waar wordt hondenijs van gemaakt?

Hondenijs zijn dus snacks die je ook in de vriezer bewaart en je kunt het ijs in verschillende smaken verkrijgbaar. Onder de populairste smaken vinden we banaan, appels, wortels en zelfs leverworst. Bouillon kan ook worden gebruikt om hondenijs te maken. Wil je zelf aan de slag met het maken van hondenijs? Dan hebben we nog een paar tips voor je.

Vormpjes voor het maken van hondenijs

Om hondenijs te kunnen maken heb je vormpjes nodig. Leuke vormpjes in de vorm van een bot of een andere leuke vorm die je aanspreekt. Je trouwe viervoeter zal er weinig om malen, maar het is wel leuk dat het ijsje ook echt op een hondensnack lijkt. Deze vormpjes vul je met water en natuurlijk het lekkers dat je erin wilt verwerken. Dat kunnen de bovenstaande producten zijn, maar je zou er zelfs hondenbrokjes in kunnen stoppen. 

Wat is het verschil tussen hondenijs en normaal ijs?

Het is weliswaar een open deur die we intrappen, maar normaal ijs is niet goed voor je hond. Ijs dat wij eten bevatten voedingsstoffen en producten die niet goed zijn voor je hond of er zelfs voor kunnen zorgen dat een hond ziek wordt en komt te overlijden. Denk dan bijvoorbeeld aan ijsjes met chocolade. Chocolade is in bepaalde porties dodelijk voor een hond en het is dus geen slim om in het eetbakje een stukje van je Magnum Almond te stoppen. Je hond vindt het vreselijk lekker, maar het is dus ook levensgevaarlijk.

Hondenijs helpt bij verkoelen en het wisselen van tandjes

Wat mag een hond beslist niet hebben?

Om ervoor te zorgen dat je niet de verkeerde producten in het ijs verwerkt, sommen we een lijstje op van producten die een hond beslist niet mag hebben en die je dus ook niet in hondenijs mag verwerken;

  • Druiven met pitten
  • Krenten en rozijnen
  • Chocolade
  • Tomaten
  • Eigeel
  • Champignons en andere soorten paddestoelen
  • Pitten van veel vruchten

Waar kun je hondenijs kopen?

Hondenijs koop je bij een dierenspeciaalzaak. Hetzij de dierenwinkel bij jou in de buurt of op het internet. Dierenspeciaalzaken hebben vaak een ruime keuze uit verschillende soorten ijsjes die je hond mag hebben. Deze ijsjes bevatten in de regel ook de vitamines en mineralen die je trouwe viervoeter nodig heeft en je zou dus kunnen spreken over gezonde hondensnacks. Die dus bovenal op warme dagen voor de nodige verkoeling zorgen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.