Wat zijn de voordelen van snijvoegen?

Wil je het huis laten voegen? Dan huur je natuurlijk een gespecialiseerde voeger in. Een professionele voeger kan de voegen van je woning weer als nieuw eruit laten zien door ze bijvoorbeeld te vervangen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit verschillende soorten voegen waarvan de knip- en snijvoegen de bekendste varianten zijn. Maar wat zijn de verschillen wat zijn zoal de voordelen van snijvoegen? In onze blog vertellen we hier meer over.

De functie van een voeg

De voegen van een constructie hebben een belangrijke functie, want ze houden namelijk de bakstenen van het huis of het pand met elkaar verbonden. En het geeft natuurlijk een mooi effect als je naar het huis of het pand kijkt. Voor extra stevigheid kan er gekozen worden voor een cementvoeg. Het materiaal wordt tijdens het metselen tussen de stenen geplaatst. Wanneer het materiaal is uitgehard is de constructie enorm stevig en in de regel ook vochtbestendig. Afhankelijk van voor welke voeg en welke bakstenen er is gekozen. Bij snijvoegen wordt er vaak een combinatie gemaakt van cementvoeg en een bepaald soort specie.

Het verschil tussen knip- en snijvoegen

Knip- en snijvoegen zijn verschillende soorten voegen en de namen verklappen al een beetje op welke wijze het voegwerk wordt afgewerkt. Bij knipvoegen wordt de voeg geknipt en bij snijvoegen worden ze gesneden. Knipvoegen hebben als optisch kenmerk dat ze bol staan en dat de bakstenen dus dieper lijken te liggen. Bij snijvoegen is dat precies andersom. De voeg ligt dan dieper dan de baksteen. Het effect qua stevigheid is exact hetzelfde, maar ze zien er wel anders uit. Met een knip- of snijvoeg kun je dus ook het complete uiterlijk van een woning veranderen.

Wat zijn de voordelen van snijvoegen?

De voordelen van een snijvoeg

Een snijvoeg kan het uiterlijk van een gevel enorm veranderen en het geeft je woning een veel luxueuzere uitstraling. Dat geldt ook voor de knipvoeg. De soort voeg die je kiest is voor een deel afhankelijk van de persoonlijke smaak, maar ook van de bakstenen en de staat waarin de gevel verkeert. Een specialist kan hier zijn opinie in geven en adviseren in welke voeg de beste keuze is. Sowieso is het inschakelen van een specialist onvermijdelijk als je snijvoegen wilt aanbrengen, want het is geen eenvoudige klus om uit te voeren. 

Waarom kiezen voor een snijvoeg?

Een snijvoeg refereert veel meer naar vakmanschap en het geeft je woning of pand een compleet andere uitstraling. Met een snijvoeg kun je de bakstenen veel meer in het oog laten springen, omdat de voegen veel minder nadrukkelijk aanwezig zijn dan bij andere soorten voegen. De techniek is dan ook niet voor niets immens populair en het komt steeds vaker voor dat mensen kiezen voor snijvoegen. Terwijl de techniek al sinds de 17e en 18e eeuw bestaat! Zoals gezegd moet je vaak wel een gespecialiseerde voeger inhuren om snijvoegen te laten plaatsen. Want je hebt kennis van zaken nodig en ook de juiste gereedschappen om snijvoegen te kunnen aanbrengen. Iets waar een specialist te allen tijde over beschikt.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.