Wanneer maak je een sweet table?

Je hebt misschien wel eens iets gehoord of gelezen over een sweet table. Maar voor de mensen die nog niet weten wat het is leggen in het kort uit wat het is. Een sweet table is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden. Een tafel vol met zoetigheden! Zoetigheden, zoals cakejes, cupcakes, chocolaatjes en andere zoetwaren die je maar kunt verzinnen. Een sweet table is niet iets dat je dagelijks maakt en gebruikt, maar des te meer tijdens speciale gelegenheden. In onze blog vertellen we meer over sweet tables en wanneer je ze maakt.

Voor iedere gelegenheid een sweet table

Voor iedere gelegenheid is er wel een sweet table te maken en te gebruiken. Sweet tables worden vaak ingezet bij bruiloftsfeesten, vrijgezellenfeestjes, baby showers en verjaardagen. Het leuke eraan is dat je de sweet table helemaal kunt stylen met de vormen en kleuren die bij de gelegenheid passen. Zo kun je de tafel in mooie zacht blauwe of zacht roze kleuren versieren als het om een baby shower gaat en als lekkernijen kies je voor producten met blauwe of roze accenten. 

De basis

De sweet table bestaat natuurlijk uit een tafel en hier kun je prima een eettafel voor gebruiken. Het ligt er ook een beetje aan hoe groot de sweet table moet zijn en hoeveel mensen je op visite krijgt. De tafel kun je mooi versieren met een passend tafelkleed of eventueel met een tafelloper. Of je maakt een combinatie van de twee. Het servies is ook belangrijk, want de lekkernijen en het snoepgoed kun je het beste presenteren op mooie borden of etageres of je kunt mooie en sierlijke schalen gebruiken. Het is ook meer dan wenselijk dat het servies overeenkomsten heeft met de kleuren van de tafel en het snoepgoed dat erop komt te liggen.

Wanneer maak je een sweet table?

Welke lekkernijen en zoetigheden op een sweet table?

Zoals gezegd vind je op een sweet table alleen zoete hapjes terug. Dit kunnen kleine zoete hapjes zijn, zoals mini-cupcakes of cakepops, maar je kunt ook plakken cake of roomsoesjes neerleggen. Of een schaal vol met mini-tompoucen. Je kunt ook andere snoepwaren kiezen. Denk aan spekjes, winegums of pindarotsen. Het is maar net wat je wilt neerzetten of welke zoete snacks het beste bij de gelegenheid passen. Op een vrijgezellenfeest is het bijvoorbeeld helemaal niet raar om snoepgoed of zoete drankjes met alcohol op een sweet table neer te zetten. 

De taart als center piece

Er is wel een algemene regel als het aankomt op het versieren en het inrichten van een sweet table, want vrijwel alle tafels hebben altijd een taart als center piece. De taart springt in het oog en is vaak in de vorm en de stijl van de gelegenheid gemaakt. We kennen allemaal de welbekende bruidstaart met een laag van fondant of marsepein in gebroken wit en met rood kleurige roosjes van marsepein als versiering. De taart is de eyecatcher van de sweet table en in de regel ook het eerste snoepgoed dat aangebroken wordt. Het geldt dus ook als officiële kick-off van de gelegenheid die je organiseert.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.