In welke interieur komt een beige kussenhoes het beste tot zijn recht?

Kussens heb je in alle soorten en maten die je maar kunt verzinnen en een kussen heeft natuurlijk ook een kussenhoes nodig. In de regel koop je een kussen samen met een kussenhoes, maar na verloop van tijd ben je misschien toe aan een ander kleurtje en wil je de hoes vervangen. Een vrij populaire kleur is beige, maar waarom is deze kleur zo populair? En nog belangrijker, in welk interieur komt een beige kussenhoes het beste tot zijn recht? In onze blog vertellen we hier meer over.

Sierkussens hebben een functie

Sierkussen hebben een functie in huis. Meerdere zelfs. Mooie sierkussens kunnen het een stuk gezelliger en warmer maken en je hebt natuurlijk ook meer steun in de rug of nek als je op de bank of op een stoel zit. Sierkussens kun je in verschillende formaten en ook in uiteenlopende kleuren bestellen. Daaronder sierkussens met een felgekleurde hoes, maar ook exemplaren met een zwarte, witte of beige kussenhoes. Het liefst kies je voor een zo neutraal mogelijke kleur die ook met een hoop andere kleuren te combineren zijn.

Beige kussenhoes combineren

Een beige kussenhoes is uitstekend te combineren met andere kleuren in het interieur. Daaronder zwart, wit, grijs, maar ook andere lichte tinten zoals lichtblauw of lichtroze. Welke combinatie je maakt is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak en je moet er wel voor zorgen dat de combinatie goed bij het interieur past. Anders krijg je het gevoel dat je in een kermisattractie woont. Met beige speel je redelijk op safe en kun je vrijwel alle kanten op. Terwijl beige ook nog eens een stuk warmer is dan bijvoorbeeld wit.

In welke interieur komt een beige kussenhoes het beste tot zijn recht?

Waar op letten als je een beige kussenhoes koopt?

Wanneer je een beige kussenhoes koopt hoef je er eigenlijk alleen maar op te letten dat je wel de juiste maat koopt. Sierkussens hebben vaak een afmeting van 40 x 40 centimeter of 50 x 50 centimeter. Als je de maat van het kussen weet wordt het aanschaffen van een geschikte kussenhoes een fluitje van een cent. Je kunt natuurlijk ook kijken naar de materialen waarvan de hoes is gemaakt en kiezen voor een materiaal dat je bijvoorbeeld eenvoudig kunt wassen. Dan hoef je een vieze kussenhoes niet meer te vervangen als die vies wordt.

In welk interieur komt een beige kussenhoes het beste tot zijn recht?

In de regel zien we de kleur beige het meeste terug bij landelijke en Scandinavische interieurs. Omdat deze stijlen veelal lichte en natuurlijke tinten bevatten. Beige past daar goed bij. Een sierkussen met een beige kussenhoes kan een warm gevoel oproepen. De kleur kan zowel een gevoel van nostalgie oproepen als een gevoel creëren dat je op een zonnig en goudgeel strand rondloopt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de beige kussenhoes een populaire keuze is. Terwijl de kleur ook uitstekend past in interieurs met bijvoorbeeld een vintage of een Bohemian look. Zelfs in een klassiek interieur zou je eventueel een beige kussenhoes of andere woonaccessoires in beige kunnen plaatsen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.