Wanneer koop je een witte ronde eettafel?

Een eettafel is in de regel een groot voorwerp dat ook veel ruimte in beslag neemt. Of je de eettafel nu onderdeel maakt van een woonkamer of leefkeuken of wanneer je het product neerzet in een eetkamer. Gelukkig zijn eettafels in verschillende maten, vormen en kleuren verkrijgbaar en ze worden ook nog eens van uiteenlopende materialen gemaakt. Zo is de witte ronde eettafel een populair product, maar waarom is dat zo? In onze blog vertellen we meer over de ronde witte eettafel en wanneer je dit exemplaar koopt.

Een ronde eettafel is praktisch

Een ronde eettafel is veel praktischer dan een vierkante of rechthoekige eettafel. Een witte ronde eettafel neemt namelijk veel minder ruimte in beslag, maar je behoudt wel hetzelfde aantal zitplekken. Op ruimte hoef je dus niet in te leveren. Sterker nog, je bespaart ruimte! Een groot voordeel van de ronde vorm is dat het een speels effect geeft aan de ruimte waar die staat terwijl het exemplaar geen afbreuk doet aan je interieur en stijl. 

Witte ronde eettafel van verschillende materialen

Een witte ronde eettafel kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Zo zijn er eettafels van hout, maar ook aluminium, ijzer en zelfs kunststof zijn materialen die voor het maken van eettafels worden gebruikt. Soms zijn er ook combinaties van materialen. Denk dan bijvoorbeeld aan een ronde eettafel met poten van hout, maar met een tafelblad van glas. De keuze die je maakt is voor deel afhankelijk van de persoonlijke smaak, maar ook het interieur speelt hierin een belangrijke rol. Kunststof is een materiaal dat je meer in moderne interieurs ziet terwijl hout veel voorkomt in de landelijke of Scandinavische stijl.

Wanneer koop je een witte ronde eettafel?

Een witte ronde eettafel past altijd

Een witte ronde eettafel past eigenlijk altijd en het maakt niet heel veel uit welke stijl je hebt. Een ronde witte eettafel past in een landelijk, modern, Scandinavisch of industrieel interieur. Zelfs in een interieur met een vintage of Bohemian look zou een witte ronde eettafel niet misstaan. Bij een klassiek interieur ligt dat wat anders tenzij je hebt gekozen voor een klassieke stijl waarin wit de basis vormt. Dan kan een witte ronde eettafel ook bij een klassiek interieur uitstekend tot zijn recht komen.

De voordelen van een witte ronde eettafel

Een witte ronde eettafel heeft heel veel voordelen. Die eigenlijk ook gelden voor alle ronde tafels. Allereerst creëren ze dus een speels effect in de ruimte waar de tafel staat en je hebt voldoende zitruimte wanneer je visite krijgt. Door de informele setting wordt een gesprek aan tafel veel intiemer en leuker en je hebt voldoende ruimte om bijvoorbeeld lekker te eten of om een spelletje te spelen. De belangrijkste reden om voor een ronde tafel te kiezen is vanwege de ruimte die de tafel inneemt. Een ronde tafel neemt immers minder ruimte in beslag dan de traditionele rechthoekige tafel en deze tafels zijn dus perfect als je beperkt de ruimte hebt, maar toch voldoende zitplaatsen voor de visite wilt hebben. 

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.