Wanneer koop je een grote krabpaal voor de kat?

De krabpaal is een onmisbaar product wanneer je katten hebt, want katten krabben. Is er geen krabpaal? Dan moet je er toch serieus rekening mee houden dat je meubels en gordijnen het doelwit worden. De kat gaat hoe dan ook op zoek naar mogelijkheden om zijn nagels te slijpen. Wanneer je op zoek gaat naar een krabpaal kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je hebt kleine, middelgrote en grote krabpalen en ook nog eens palen die van verschillende materialen zijn gemaakt. In onze blog vertellen we meer over de grote krabpaal en wanneer je deze variant het beste kunt kopen.

Waarom krabt een kat?

Een kat vindt het vreselijk leuk om te krabben en dat heeft meerdere redenen. De belangrijkste reden dat een kat krabt is dat hij graag zijn nagels wilt slijpen. Dat zit nu eenmaal in het instinct van het dier. Met scherpe nagels kan de kat immers zijn prooi veel makkelijker en sneller grijpen. Huiskatten hebben dat instinct ook. Maar voor huiskatten is krabben belangrijk, omdat ze dan hun energie kunnen kwijtraken. Het is een soort training waarmee de kat zichzelf kan ontwikkelen en ook soepel kan blijven. 

Wanneer koop je een grote krabpaal?

De grootte van een krabpaal is afhankelijk van het ras van de kat. Een te grote krabpaal voor kleine katten kan juist averechts werken, omdat de kat niet echt weet hoe hij de paal moet gebruiken. Grotere katten hebben daarentegen weer niets aan een te kleine paal. Ze kunnen zich moeilijk bewegen en de materialen van de paal zijn ook minder sterk. Dus je grote kat zal binnen een handomdraai de paal kapot hebben gekrabd. Ook het gewicht speelt hierin een belangrijke rol, want te kleine plateaus kunnen bijvoorbeeld veel sneller afbreken als een zware kat erop springt.

Wanneer koop je een grote krabpaal voor de kat?

Waar zet je een grote krabpaal neer?

Een grote krabpaal zet je natuurlijk neer waar je de ruimte hebt, maar soms is het noodzakelijk om de inrichting aan te passen. Stel dat je de paal in de buurt van een meubelstuk neerzet dat al vaker het slachtoffer is geworden van jouw kat, dan is de kans ook groot dat nog altijd het meubelstuk en niet de paal het krijgt te verduren. Je kunt de paal dus het beste neerzetten op een plek waar je kat nog niet eerder gekrabd heeft. Houdt er wel rekening mee dat de paal goed toegankelijk moet zijn.

Hoe weet je zeker dat een kat de paal gaat gebruiken?

Zeker weten doe je het nooit, maar er is wel een manier om ervoor te zorgen dat de kat de grote krabpaal in plaats van je meubels of gordijnen gebruikt om zijn nagels te slijpen. In veel palen zit CatNip verwerkt en dit goedje trekt katten aan. Dus de kat zal dan ook te allen tijde de krabpaal gebruiken. Niet alleen om zijn nagels te slijpen, maar ook om te spelen of om uit te rusten. Is CatNip niet in het materiaal van de grote krabpaal verwerkt? Dan kun je ook spray kopen en de paal ermee behandelen.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.