Je eigen webshop beginnen: hier moet je aan denken!

Denk je eraan om een eigen webshop te beginnen? Nu we met z’n allen steeds meer kopen via internet, is een eigen webshop een goed idee! Wel moet je een aantal dingen regelen. Denk bijvoorbeeld aan een eigen website, of voldoende verzenddozen om je spullen mee te verzenden. Hier moet je aan denken als je een eigen webshop wilt beginnen.

Wat ga je verkopen?

Allereerst: wat ga jij in je webshop verkopen. Het is belangrijk om echt een nichemarkt in te vullen. Zeker als beginnende ondernemer moet jij iets te bieden hebben, wat nergens anders te krijgen is. Dat kan een concept zijn, zoals ecologische vintage kleding, hippe schoenen voor grotere maten of iets wat je zelf maakt en dus echt nergens anders te krijgen is

Ondernemer worden

Als je een eigen webshop hebt, ben je ondernemer en heb je dus een KvK-nummer en BTW-id nummer nodig. Maak dus zo snel mogelijk een afspraak bij de KvK. Voor een paar tientjes ben je dan ondernemer. Houd er wel rekening mee dat je voortaan BTW-aangifte zal moeten doen en je BTW dus ieder kwartaal moet afdragen. Houdt alle facturen goed bij dus! Op termijn is een boekhouder zeker geen slecht idee.

Een goede website

Een webshop is natuurlijk niets zonder een goede website. Met de juiste plug-in in standaard hosts kun je heel makkelijk zelf een webshop bouwen, maar als je echt iets wilt wat er mooi en professioneel uitziet, is het verstandig om het bouwen van je website uit te besteden aan een webdeveloper. Dat kost wat, maar het oogt ontzettend professioneel. Het is belangrijk dat je webshop er met veel foto’s en video’s aantrekkelijk uitziet. Huur dus eventueel een fotograaf in om mooie foto’s van je producten te maken of zorg op z’n minst voor goed licht. Probeer foto’s en video’s wel enigszins te comprimeren, aangezien je de snelheid van je website ook op peil wilt houden.

Betalen en verzenden

Het is fijn als jouw klant zo veel mogelijk mogelijkheden heeft wat betreft betalen en verzenden. Veel mensen betalen tegenwoordig graag achteraf via diensten als Klarna, dus het is fijn als naast Ideal ook dit een optie is. Verder kun je in het begin je pakketjes zelf versturen via het postkantoor. Op termijn is het handig om een samenwerking aan te gaan met een bedrijf als PostNL of DHL. Veel succes!

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.