Voor deze klussen aan je auto is geen monteur nodig

Wanneer je een auto hebt, frustreer je je waarschijnlijk regelmatig over het feit dat het allemaal zo duur is. Je betaalt niet alleen wegenbelasting en een verplichte WA-verzekering, ook ben je vaak een godsvermogen kwijt aan de garage, wanneer er weer eens iets mankeert aan je auto. Zelf klussen aan je auto is, bijvoorbeeld met auto-onderdelen van abcauto-onderdelen.nl helemaal niet zo moeilijk en kan je een hoop geld besparen. Deze klussen aan de auto kun je makkelijk zelf doen.

Wat kost een garage

Ten eerste: wat kost een gemiddeld bezoekje aan de garage nou eigenlijk? Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat er moet gebeuren, maar voor minder dan 200 euro ben je nooit weg. Een monteur hanteert een uurloon van rond de 50 euro en daar komen ook nog eens de onderdelen bij die vervangen moeten worden. Het vervangen van de remblokken kost al gauw 200 euro en motorschade kan je rustig 2000 euro kosten. 

Checks

Bij een garage voeren ze vaak ook allerlei checks uit op je auto die je ook gewoon zelf thuis kunt doen. Olie peilen kan je bijvoorbeeld met een peilstok prima zelf. Bij veel moderne auto’s kun je het oliepeil zelfs op het dashboard zien. Daarnaast kun je zelf veel aan het onderhoud van je banden doen. Denk hierbij aan het controleren van beschadigingen en checken of het profiel van je banden nog toereikend is. Dit moet minimaal 1,6 mm diep zijn. Ook de bandenspanning kun je makkelijk zelf checken. In het instructieboekje van jouw auto staat vermeld welke spanning jouw banden moeten hebben. Lees de bandenmaat op de band zelf af en kijk of deze overeenkomt met de tabel op de sticker of in het instructieboekje. Tot slot kun je van veel vloeistofniveaus ook zelf checken of het nog oké is. Denk hierbij aan ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en remvloeistof.

Vervangen

Ook zijn er enkele onderdelen aan jouw auto die met niet al te veel moeite vervangen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zekeringen. Online of in het instructieboekje is vaak wel te vinden welk type zekeringen je nodig hebt voor je auto. Ook ruitenwissers kun je er eenvoudig op- en afklikken, mochten ze vervangen moeten worden. Bij sommige auto’s is het ook mogelijk zelf de koplampen te vervangen, bij andere auto’s zitten ze zo ingebouwd dat je daar toch echt een monteur voor nodig hebt.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.