Waarom zijn scheepslampen een doorslaand succes?

Scheepslampen zijn er in veel soorten, maten en kleuren en het is zeker niet de eerste lamp waar je aan denkt als je op zoek bent naar armaturen en lichtbronnen voor in je woning. Bij het woord scheepslampen denk je natuurlijk aan lampen voor op een boot en het is een feit dat je er dan ook niet naast zit. Vroeger werden scheepslampen namelijk in de scheepvaart gebruikt en door het robuuste uiterlijk waren ze ook bestendig tegen het ruige zeeleven. Maar vandaag de dag is het vooral een modetrend die in steeds meer woningen terug te vinden is. In onze blog vertellen we meer over scheepslampen.

Wat is een scheepslamp?

Als je er nog geen beeld bij kan vormen leggen we even in het kort uit wat een scheepslamp is. Scheepslampen staan bekend om een robuust en stoer uiterlijk en zijn dus vaak voorzien van een rooster en glas. Zowel het rooster als het glas moeten het peertje beschermen. Nu heeft een lichtbron in huis nauwelijks tot geen bescherming nodig, maar de scheepslampen zijn wel immens populair vanwege het stoere karakter. Scheepslampen kun je dan ook vrijwel in ieder interieur en in iedere kamer of ruimte hangen.

De materialen waar ze van zijn gemaakt

Scheepslampen die in de scheepvaart worden gebruikt zijn van materialen gemaakt die bestendig zijn tegen het ruige zeeleven. Roestvrij staal en messing werden het vaakst gebruikt om de scheepslampen mee te vervaardigen, maar voor de lampen thuis kun je ook scheepslampen van hout, verweerd staal of met een betonlook kopen. Het materiaal zorgt in ieder geval voor een stoer en ook een nautisch uiterlijk. En wil je dat de lampen matchen met het interieur? Dan heb je ook volop keuze uit verschillende kleuren!

Waarom zijn scheepslampen een doorslaand succes?

Scheepslampen in verschillende kleuren

Van grijs tot aan zilver en van wit tot aan koper. Zelfs gouden of bronzen kleurige scheepslampen zijn volop verkrijgbaar. Door de enorme keuze vind je altijd wel een scheepslamp die bij je interieur past. Scheepslampen maken het een stuk gezelliger in de huiskamer, maar ze worden ook gebruikt voor in tuinhuisjes, in serres en zelfs in slaapkamers. In dat opzicht is de lamp een veelzijdig product die niet alleen voor meer sfeer zorgt, maar de ruimte ook een stuk stoerder maakt.

In welk interieur komt de scheepslamp het beste tot zijn recht?

De scheepslamp heeft een robuust en stoer uiterlijk en zijn ook in verschillende vormen verkrijgbaar. Er zijn varianten die een iets meer industriële look hebben en scheepslampen die ouder lijken. Heb je een landelijk of industrieel interieur of ga je voor de vintage look? Dan kun je deze stijlen prima met scheepslampen combineren. Scheepslampen worden in de regel als wandlamp verkocht, maar er zijn ook hanglampen verkrijgbaar. Met een mooi scheepslamp die je kunt ophangen tover je bijvoorbeeld de eetkamer om in een sfeervolle ruimte waar je kunt genieten van sfeervol licht en een overheerlijk diner. Ook qua formaten heb je volop keuze, want scheepslampen worden zowel in kleine, middelgrote als grote varianten gemaakt en verkocht.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.