Drie manieren voor meer passief inkomen

Slapend rijk worden willen we allemaal wel. Helaas is dat voor nu een utopie. Gelukkig kun je wel werken aan passief inkomen. Dat is inkomen waarvoor je één keer moeite doet, en waar uiteindelijk het geld vanzelf binnen zal komen. Welke manieren leveren je het meeste passieve inkomen op?

Aan de slag met affiliate marketing

Affiliate marketing wordt steeds bekender. Dit is vooral handig als je een blog of een podcast hebt. Word je blog goed gelezen, je TikTok goed bekeken en je podcast goed beluisterd, dan kun je daar passief geld aan verdienen. Affiliate marketing betekent dat anderen via jouw link een product of dienst aanschaffen of gebruiken. Je moet natuurlijk wel eerst tijd investeren in het opbouwen van een publiek.

Heb je een trouw publiek, dan kun je met affiliate marketing een passief inkomen verdienen. Je maakt een keer een item of schrijft een keer een blog, met een link, en verdient dan iedere keer dat een lezer, luisteraar of kijker op die link klikt.

Ethereum staking

Dat je aan cryptomunten geld kunt verdienen, weten de meeste mensen wel. Dan gaat het vooral om handelen. Er is ook een passieve manier om geld te verdienen met crypto: ethereum staking. Dan zet je je tokens vast in een wallet, zodat je kunt helpen het netwerk beter te beveiligen. Het netwerk kan met die tokens namelijk controleren of transacties legitiem zijn. In ruil voor het niet uitgeven van je tokens, krijg je een beloning.

Die beloning krijg je in de vorm van nieuwe tokens of cryptomunten. Die kun je dan wel weer verhandelen of laten uitkeren. Op die manier verdien je met je verdiensten als ethereumstaker. Bij Amdax lees je er alles over.

Slim omgaan met energieSlim omgaan met energie als passief inkomen? Dat klinkt niet heel logisch, maar het tegendeel is waar. Door slim om te gaan met energiegebruik kun je niet alleen besparen, maar zelfs verdienen! Met een dynamisch energiecontract kun je bijvoorbeeld je elektrische auto opladen of een thuisbatterij opladen tijdens uren waarop de stroomprijzen laag zijn, of zelfs negatief. In dat laatste geval verdien je zelfs geld door energie gebruiken. Ja je leest het goed. En zo’n thuisbatterij doet dat ook nog eens volledig automatisch. Als de prijzen dan pieken, kun je de opgeslagen energie verkopen tegen hogere tarieven.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.