Kunststof deuren: Dit zijn de voordelen van het materiaal 

Ben je op zoek naar nieuwe deuren voor jouw woning, maar heb je nog geen flauw idee wat voor deuren het meest geschikt zijn? Er zijn vandaag de dag diverse materialen waar je uit kunt kiezen voor jouw deuren, denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof, staal en aluminium. Natuurlijk is de keuze in het materiaal ook sterk afhankelijk van of het om een binnendeur of een buitendeur gaat. Buitendeuren hebben immers heel wat meer te verduren dan binnendeuren. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van kunststof als materiaal voor je buitendeuren!

Veiligheid en duurzaamheid voor buitendeuren

Veiligheid en duurzaamheid zijn in principe de twee belangrijkste thema’s voor buitendeuren. Zowel de voordeur als de achterdeur zijn kwetsbare plekken voor een inbraak. Vooral een goed beschutte achterdeur kan erg aantrekkelijk zijn voor inbrekers. Een kunststof voordeur biedt over het algemeen de beste bescherming tegen inbraak. Het materiaal is namelijk stevig en niet zomaar te beschadigen, waardoor het moeilijker zal zijn voor ongewenste gasten om binnen te komen. Kunststof deuren zijn vaak ook voorzien van een meerpuntssluiting, wat ervoor zorgt dat de deur op meerdere punten gesloten wordt. Daarnaast zijn er nog andere opties om extra beveiliging toe te passen op je deur. Doordat het kunststof niet snel beschadigt, zal het ook nauwelijks aangetast worden door weersomstandigheden of slijtage. De deur gaat dus langer mee dan de meeste andere materialen. 

Kunststof deuren zijn onderhoudsvriendelijk en voordelig 

Als je voor kunststof deuren kiest, zul je er maar weinig onderhoud aan hoeven te laten doen. Een houten deur moet je regelmatig schuren en opnieuw schilderen, zeker in het geval van een buitendeur. Dit is bij een kunststof achterdeur of voordeur niet nodig, want het materiaal is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele rotte plekken of dat het materiaal krom kan trekken. Het enige dat je af en toe hoeft te doen is de deur schoonmaken met een vochtige doek en wat zeep, zodat het materiaal de mooie glans behoudt. Een ander groot voordeel van een deur van kunststof, is dat het op den duur kostenbesparend kan zijn. In de aanschaf is het materiaal al niet de duurste, wat een hoop scheelt. Daarnaast zijn kunststof buitendeuren vaak voorzien van een extra isolerende laag, waardoor er minder kou binnenkomt en de warmte beter binnen blijft. Hierdoor kun je met behulp van kunststof buitendeuren ook nog besparen op je energiekosten, met name in de winter. Een houten buitendeur is in de meeste gevallen een stuk duurder in aanschaf, maar ook in onderhoud. Je moet de deur immers regelmatig laten schilderen!

Waar koop jij jouw kunststof deuren?

Ben je van plan om kunststof deuren aan te gaan schaffen, dan raden we je aan dit altijd bij een specialist te doen. Zo ben je namelijk verzekerd van producten van hoge kwaliteit en met een goede garantie. Daarnaast kun je een specialist altijd om advies vragen als je daar behoefte aan hebt. Stel dat je een minder voorkomende situatie hebt, zoals een achterdeur die in een overkapping uitkomt, dan kun je een specialist vragen waar je rekening mee moet houden.

Over de redactie

Bij Yournalism.nl staat een enthousiast en professioneel redactie team klaar om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, lifestyle en journalistiek. Ons team bestaat uit ervaren journalisten, bloggers en experts, die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en altijd op zoek zijn naar interessante en relevante onderwerpen om te delen met onze lezers.